Григор се измъкна и е на 1/4-финал в Куала Лумпур

Българинът обърна след сет изоставане

Sportinglife
Sportinglife 17:05 ч., 01 Окт 2015
0
253
GETTY IMAGES

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на хард в Куала Лумпур след обрат и много трудна победа над Жоао Соуза с 2:6, 6:3, 6:4 след 2:07 часа игра.

Така първата ни ракета взе реванш за загубата си от този съперник в пет сета в първия кръг на Откритото първенство на САЩ преди две години.

Португалецът, който през миналата седмица достигна до финала на турнира в Санкт Петербург, започна силно и след серия от пет поредни гейма взе първия сет. Димитров пък имаше проблеми със сервиса, като успя да вкара само 40 процента от първото си подаване, което оказа влияние.

Във втората част българинът стабилизира началния удар и след пробив в шестия гейм взе преднина, която запази и изравни резултата.

В решителната част Григор се пропука в шестия гейм, в който направи двойна грешка за 15:40, а после с още една направи пробива факт - 2:4.

Димитров натисна веднага за връщане на брейка и португалецът не издържа на напрежението. Григор отрази три скрити мачбола в осмия гейм да изравни за 4:4. Веднага след това той проби отново и застана на линията да сервира за мача, като го затвори след повече от два часа игра.

С успеха Димитров си осигури 27725 долара и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 19-ото място. На четвъртфиналите той ще срещне Бенямин Бекер от Германия.

34-годишният Бекер е 74-ви в ранглистата, а двамата не са играли помежду си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията