Себастиен Льоб ще стартира в рали „Дакар”

Французинът става част от звездния тим на Peugeot

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 29 Сеп 2015
0
1619

Стартът със Сайнц ще отбележи втория път, в който двете звезди ще карат заедно – Льоб беше съотборник на Карлос в първия си пълен сезон в световния рали шампионат през 2003 година.

„При тестовете на 2008DKR по-рано тази година най-много ме порази това, че с колата за „Дакар” мога да правя съвсем различни неща – обясни Льоб. – В световния рали шампионат трябваше да заобикалям препятствията, но с този автомобил можеш да минеш направо през тях, което отнема известно време, за да придобия достатъчно самоувереност и да повярвам в това.

„Освен това, в класическите ралита бях свикнал да разчитам на много подробни записки. В крос кънтри състезанията трябва сам да откриеш пътя и да импровизираш с маршрута.

„А тестът беше първият път, в който карах състезателен дизелов автомобил. Затова, имам много неща за учене, но нямам търпение да започна и откривам все повече и повече.“

Льоб ще участва в рали „Дакар” с навигатора си Даниел Елена, който също като него не е участвал в маратонски състезания и също има да учи много неща за навигацията в пустините.

В „Дакар” Льоб ще е част от звездния тим на Peugeot, тъй като тимът запази пилотите си от миналата година: Стефан Петерханзел, Сирил Депре и естествено, Сайнц. Петерханзел има 11 победи в „Дакар” с мотоциклет и автомобил, Депре е печелил състезанието пет пъти с мотор, а Сайнц взе победата през 2010 с Volkswagen.

През тази година Peugeot се завърна в „Дакар” след 25-годишна пауза, но представянето на дизеловия прототип 2008DKR се оказа разочароващо – колите на трите звезди постоянно се повреждаха и не бяха достатъчно бързи. В първите три дни на състезанието Сайнц беше единственият, който се опитваше да преследва пилотите на Mini, но в четвъртия етап загуби 2 часа заради повреда, а на следващия ден отпадна заради тежка катастрофа.

Петерханзел завърши 11-и, а Депре – 34-и, като и двамата в нито един момент не бяха достатъчно близо до челото, за да пробват атака срещу лидерите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията