В Русия изненадани от волейболистките ни

Българките започнаха с тежка загуба на Евроволей 2015

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 27 Сеп 2015
0
756

Волейболните ни националки започнаха с тежка загуба участието си на Евроволей 2015. В първия мач от група С тимът ни отстъпи с 0:3 на защитаващия титлата си отбор на Русия. Българките обаче бяха сравнително равностойни само в третия гейм. В първата част отборът, воден от Драган Нешич реализира едва 6 точки, във втората – 14.

„Поздравления за Русия. Те играха на високо ниво и се представиха чудесно на блокада”, лаконичен бе селекционерът Драган Нешич.

В Русия изявите на българките бяха определени като изненадващи. Преди двубоя именно родните националки бяха определяни от специалистите като основен конкурент на Сборная за първото място в групата.

„На тима ни се получаваше всичко. И като види човек развитието на резултата, особено в първия гейм, дори да не разбира от този спорт, му е ясно, че на терена е имало само един отбор. Едниственото извинение на България е отсъствието, заради контузия, на лидера на тима Страшимира Филипова.  

Проблемите на българките обаче не бяха в центъра на мрежата където играе Филипова, а на посрещане. Само за първия гейм Русия има три точки директно от сервис. А колко пъти затрудниха съперника е друг въпрос”, написа championat.com

„Целта на момичетата бе да покажат, че подхождат сериозно и мобилизирано към това първенство. Проведоха мачът безупречно и това е основната причина резултатът да е такъв. Що се отнася до България – определено им липсва Страшимира Филипова, но тя лекува травма от май и за всички бе ясно, че няма да бъде на това първенство.

Ние няколко пъти гледахме запис на последния си мач с България – от европейските игри в Баку, където нашият тим отстъпи с 0:3. Имахме и допълнителна информация и съперникът не ни изненада с нищо чак толкова”, обясни наставникът на Русия Юрий Маричев пред Спорт Експрес.

Специалистът коментира и получените от българския селекционер Драган Нешич два жълти картона по време на сблъсъка в Ротердам. „Те са плод преди всичко на емоция. По този начин той се опитваше да накара отбора си да се събуди. Няма как да не признаем – да загубиш с 6:25 е болезнен удар. А формалната причина за единия картон бе отказана смяна”, обясни Маричев.

Голямата изненада в първия ден в група С поднесе тимът на Беларус, който спечели с 3:0 срещу Хърватска. Основното оръжие на победителките бе играта на блокада като тимът постигна 16 точки на този елемент. Волейболистките на Беларус реализираха и 9 директни точки от начален удар срещу едва 6 на своите съпернички.

Днес от 16,00 часа Беларус среща Русия, а от 19,00 ч. България играе срещу Хърватска. За следващата фаза се класират първите три отбора от всяка група.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията