Kакво ще направи Фетел на „Монца”

Германецът ще трябва да заличи спомена от 2013 година

Sportinglife
Sportinglife 16:15 ч., 02 Сеп 2015
0
1629
Getty Images

В този ден Фетел се превърна от обикновен злодей в най-мразения човек във Формула 1.

Тифозите освиркваха и заглушаваха с виковете си всяка една дума, която той казваше на подиума, а след това започнаха да пеят традиционната си песен, с която посрещат пилотите на Ferrari на подиума.

За хилядите тифози под подиума истинският победител през 2013 година на „Монца” беше Фернандо Алонсо, а Фетел получи ролята на дразнител, този, който по един досаден начин е провалил състезанието, което италианците очакваха да завърши с победа на Ferrari.

Контрастът между Фетел и Алонсо на подиума беше подчертан и от отношенията между испанеца и публиката – след награждаването Фернандо остана, за да приеме още поздравления от феновете и накрая си направи селфи с хиляди щастливи тифози за фон.

Сега ролите са малко по-различни – Фетел ще кара в първото си състезание пред италианска публика като пилот на Ferrari.

A Алонсо ще е някъде в дъното на класирането, тъй като „Монца” не е особено подходяща за неговия McLaren-Honda, който страда от липса на мощност – нещо много важно за бързи трасета като това до Милано.

Със сигурност можем да кажем едно – Фетел ще е подготвен за срещата с италианската публика, а поведението му от началото на сезона показа, че той е осъзнал нещо много важно: за пилота винаги е много по-добре да случи на Черното конче, вместо да се опитва да го язди и да го направлява сам.

Михаел Шумахер знаеше това, а Фернандо Алонсо отказа да се съобразява с това правило през 2014.

Ако Себ успее да убеди тифозите, че той е героят, от когото Ferrari има нужда, това ще му помогне много.

Но няма да е никак лесно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията