Барса без Меси: Близо ли е Апокалипсисът?

Барселона и сега изглежда като клуб, в който го няма "хормонът на щастието". След Лео идва разруха

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 22 Авг 2017
0
5955

В меката неделна вечер "Камп Ноу" не се напълни.

Посещаемостта бе слабичка за първи мач от сезона, а играта - вяла и без никакво настроение. Барса победи Бетис с 2:0 рутинно, без да блести и с очевиден намек за това, че хормонът на щастието липсва в организма на клуба в момента.

Разбира се, шокът от преживяното два дни по-рано с атентатите, ужаса и жертвите в центъра на града, не може да не е оказал ефект. Ясно е, че усмивката я нямаше и заради това.

Но Барса не изглежда като Барса и в играта. 

Видно е, че Меси играе без настроение и не крие, че осъзнава как класата спада с Делоуфеу, Гомеш, Алкасер... Паулиньо е посрещнат "на нож" без дори да е изиграл и минута. Суарес е контузен, Неймар е продаден, Иниеста иска да напуска, а и вече отдавна не е същият магьосник.

Барса има проблем с трансферите, не успява да привлече цели №1, №2, №3... Задоволява се със заместници и видимо това се отразява. Смазващото превъзходство на Реал в мача за Суперкупата може да е симптоматичен за това, което предстои.

Но спадането на нивото и липсата на настроение са едно, а бомбата, която цъка в двора на "Камп Ноу" - съвсем друго.

Барса без Меси? Немислимо, нали?

Е, като нищо ще си стане съвсем реално. Да, ясно е, че след няколко сезона Лео ще трябва да спре да играе. Той не е вечен. Неговото излизане ще е старт на тежко време за Барса, защото няма отбор и клуб в света, който да може да замени лесно Меси. Просто няма друг Меси.

Но докато в Реал поколението на Иско, Асенсио и останалите изглежда достатъчно зряло да смачка Барса поне в един мач и без Кристиано Роналдо, дали този тим на каталунците е готов да направи същото без Меси в състава? Едва ли.

Меси може обаче да си тръгне и преди да му изтече времето на футболния часовник. Слуховете вече са достатъчно силни, за да сте ги чули. Манчестър Сити е готов да плати 300 милиона евро, с което да активира клаузата за освобождаване на гения.

Букмейкърите се размърдаха, вече се приемат залози да се случи. В Англия пишат за преговори. В Каталуня опровергават с половин уста, надявайки се да не е вярно.

И тогава Барса ще мине от фаза "паника и криза" във фаза "депресия и апокалипсис".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията