Джъстин Гатлин бойкотира ВВС и британските медии

Американецът иска да остави допинга в миналото

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 25 Авг 2015
0
234
Getty Images

Сребърният медалист на 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Пекин Джъстин Гатлин бойкотира ВВС и британските медии, тъй като смята, че те се отнасят „предубедено” към него.

Гатлин е недоволен от начина, по който медиите отразиха сблъсъка му за златото в спринта с Юсеин Болт, който беше спечелен от звездата от Ямайка.

Американският спринтьор, който на два пъти досега е наказван заради употреба на забранени вещества, беше победен с една стотна от секундата от Болт, а много медии отразиха двубоя им като битката между „доброто и злото”.

„Той спаси титлата си, спаси репутацията и може би дори спаси спорта”, обяви коментаторът на ВВС Стив Крам секунди, след като Болт спечели финала на 100 метра.

Малко по-късно стана ясно, че Гатлин е отказал три интервюта на ВВС, тъй като смята че е нечестно демонизиран, както от ВВС, така и от останалите британски медии.

Той смята, че те се занимават твърде много с допинг скандалите в миналото му.

„Джъстин и аз смятаме, че британските медии и журналисти са изключително груби с него. От известно време насам те не казват нищо положително за него.

Всеки път, когато стане дума за Джъстин, те го изкарват злодей и говорят само за допинга”, заяви агентът на Гатлин Реналдо Нехемия пред вестник The Guardian.

„Затова, за да запази достойнството и себеуважението си, той смята, че е най-добре да не говори с тези медии. Това не е приятно, но той е много наранен от тези атаки. Всички ние сме хора, би трябвало да се отнасяме по-добре един с друг. Специално ВВС би трябвало да отразява събитията без да налага предубеждения у зрителите си”, допълни агентът.

От ВВС все още няма отговор на бойкота на Гатлин.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията