Лацио стартира с победа, Рома се препъна

Верона спря "вълците" на старта на калчото

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 23 Авг 2015
0
593
Getty Images

С победа и равенство започнаха римските отбори новия сезон в серия А. В първия мач за шампионата Рома направи 1:1 с Верона като гост, а Лацио се наложи с 2:1 над Болоня.

Автор на първия гол за новия сезон стана Бошко Янкович, който се разписа в 61-ата минута на двубоя между Рома и Верона. Флоренци изравни в 67-ата минута с далечен удар и лошо пласиране на Рафаел. В 88-та минута Миралем Пянич удари гредата след страхотно спасяване на Рафаел.

На Рома не помогна и факта, че като титуляри започнаха две от новите попълнения  Един Джеко и Мохамед Салах, подпомагани от Жервиньо. Първи мач в Италия изигра и бившия вратар на Арсенал Войчех Шчесни, който се отличи с няколко добри изяви.

В игра пък така и не се появи легендата на Рома Франческо Тоти. Капитанът на „вълците” бе на резервната скамейка и изгледа двубоя от там.

Градският съперник на Рома – Лацио пък стартира силно участието си като набързо поведе на новака Болоня с 2:0 Капитанът Лукас Билия откри в 17-ата минута, а дебютанта Рикардо Кишна вкара своя първи гол за лациалите в 23-ата минута. Последваха няколко пропуски и отлични спасявания на Антонио Миранте, които спасиха Болоня от трети гол.

Изненадващо в края на първата част първи гол в калчото вкара и Матео Манкозу. 30-годишният нападател се откъсна от Стефан Раду и с бомбен шут прати топката в мрежата с помощта на горната греда.

Решителна за запазване на крайния резултат се оказа намесата на Етрит Бериша, който направи страхотно спасяване след удар с глава на Матео Бриги отблизо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията