Матей проговори за националния отбор

И Константин Папазов се заема с връщането на суперзвездата

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 21 Авг 2015
0
1502
Getty Images

"Проблемът е моделът на управление, а не кой е там. Въпреки че през годините много неща са се променили, генерално моделът, който е останал "от време оно", си стои.

В прав текст

Проблемите са свързани с това, че на хората в ръководството им е удобен един модел на работа и не искат да го променят, защото така са свикнали или защото смятат, че така им е най-изгодно.

Проблемите са свързани с това, че на хората в ръководството им е удобен един модел на работа и не искат да го променят, защото така са свикнали или защото смятат, че така им е най-изгодно.

Това води до различни неща. Първо, ощетява играчите. Сегашният модел живее на гърба на състезателите. Те са тези, които с труда и саможертвата си издържат този модел, а в крайна сметка не получават нищо, а само им бива отнемано впоследствие. От друга страна, има много нередности, които в другите държави не са така. И предвид, че изоставаме толкова и държим да се състезаваме с тях, трудно е да се изправяш срещу момчета, като знаеш те как са отраснали и в какви условия са се изградили, а ние как сме се мъчили още от деца.

При нас с всяка година става все по-зле. Имам малък шанс да следя, но от това, което разбирам, нещата замират. Все по-малко клубове вършат все по-малко работа. Големи клубове, които са били стълбове на българския волейбол, малко по малко започват да изчезват - страдат от финансови проблеми, от проблеми с базата, от липса на кадри”, допълни посрещачът.

Той коментира и въпроса за евентуалното му завръщане в тима, тема, която продължава да се дискутира сред феновете.

"Тази зима останах разочарован, защото имаше разговори - те казаха едни неща, а след това се случиха съвсем други. Говорих с Пламен Константинов и с генералния секретар Станислав Николов. Това, което ми направи много лошо впечатление беше, че казах: "Нека видим как вървят нещата. Стабилизирайте нещата в отбора и ще говорим за по-нататък". Изобщо не ставаше въпрос да се върна. Една седмица по-късно на пресконференция, без да сме говорили нищо, те излязоха и казаха, че ме чакат да се върна. Едва ли не: "Прибира се и започва да тренира".

В прав текст

За момента нищо не се е променило и нямам намерение да се връщам.

За мен беше важно да има разговор и да видим докъде ще стигнем. След това обявих, че националният отбор вече е затворена страница за мен. Много е трудно изведнъж да променя мнението си и в даден момент да кажа: "От утре се връщам в националния отбор". Това няма да се случи.

За момента нищо не се е променило и нямам намерение да се връщам. Притеснителното е, че всяка година се пише, че ще има разговори и статиите са в един позитивен стил, сякаш съм казал "Да", което не е вярно”, категоричен бе Матей.

В същото време прекратилия днес треньорската си кариера Константин Папазов обяви, че именно връщането на Казийски в националния отбор е следващата му задача.

"Матей Казийски - аз бих го убедил да се върне в националния отбор, ако всички в отбора го искат. Това, че Казийски не е националния отбор е срам за българския спорт. Аз като българин се срамувам, че Матей Казийски няма да играе на Европейското първенство, на което сме домакини", заяви още Папазов. "Мечтая си за момента, в който ще седна с Матей, и ще го убедя да се върне. Няма човек, и дървото мога да накарам да се разплаче. Само да съм убеден, че го искат”, отсече Папазов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията