Черно море – със суперкупата, Лудогорец пак се проваля

Уникален гол на Бурабия реши двубоя в Бургас, столът на Бруно Рибейро пак се клати

Sportinglife
Sportinglife 07:00 ч., 13 Авг 2015
0
372
Lap.bg

Черно море спечели втори трофей в последните три месеца – вдигна суперкупата на България. „Моряците” на адмирал Никола Спасов триумфираха с 1:0 над шампиона Лудогорец. На стадион „Лазур” в Бургас Бурабия вкара феноменален гол с удар от въздуха още в началото. Веднага след това съотборникът му Живко Петров не успя от чиста позиция.

На 30 май Черно море беше аутсайдер и въф финала за купата на България срещу Левски, но драматично спечели – 2:1 след продължения. Тогава отново футболистите на Никола Спасов показаха много хъс, а и класа. Сега по нищо не отстъпваха на многомилионната селекция на Лудогорец.

Треньорът на шампионите Бруно Рибейро изглеждаше отчаян след края на двубоя. Португалецът засега получава вот на доверие, но не прави нужното да се отблагодари.

В игра за Лудогорец излязоха петима от най-звездната селекцията в историята на „А” група. Но реално до чисто положение не се стигна. Единствено дошлият от Сантос нападате Кафу вкара гол, но той беше справедливо отменен заради засада.

От началото на сезона това е четвърта загуба на Лудогорец – две от Милсами в Шампионската лига и една от Литекс в „А” група. Освен това отборът не успя да победи новака Монтана. Така темата с треньорския пост в Разград отново става актуална. На трибуните на стадион „Лазур” не бе собственикът Кирил Домусчиев, който е известен, че не си поплюва, когато трябва да вземе кардинално решение. След Милсами то беше: „Рибейро остава!”

А Черно море има всички основание да се радва. Четата на адмирал Спасов показа, че не е нужно да се свирят фанфари около нея, за да носи трофеи. Суперкупата е първа в историята на варненския клуб.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията