Идеалният отбор на Евро 2016 според УЕФА

Кимих, Пепе и Алън са в него, разбира се, и Роналдо

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 12 Юли 2016
0
905

УЕФА обяви идеалния отбор на Евро 2016, като в него има няколко имена, с които едва ли всеки фен ще се съгласи. Ето ги 11-те, определени от организаторите на турнира за състава.

Руи Патрисио (Португалия)

Вратарят бе с основна заслуга за това в елиминациите шампионите да допуснат само един гол - от Полша.
Спаси 2-3 положения срещу хърватите, бе отличен срещу Уелс, а на финала направи рекорд по спасявания за такъв мач на европейско - 9.

Джошуа Кимих (Германия)

Малко странен избор, като младокът игра чак в третия мач на Германия на първенството срещу Северна Ирландия.
Да, направи силен двубой срещу Италия и вкара дузпата си, но срещу Франция на полуфинала не бе на супер ниво, като в неговата зона стана неразборията за втория френски гол.

Жером Боатенг (Германия)

Едва ли някой може да има забележки за неговото място в състава. Излизането му срещу Франция може и да се оказа с решаващо значение за загубата. Като цяло - лидер.

Пепе (Португалия)

Разбираемо е желанието на УЕФА да има играчи на шампиона в този тим, а и без съмнение защитата бе основният коз на Португалия.
Но - и това бе подчертано в много медийни дриймтимове, лидерът на тази отбрана бе Жозе Фонте, който не сбърка нито веднъж на целия турнир. Пепе обаче получава мястото до Боатенг.

Рафаел Гереро (Португалия)

Отличен, като единственият му конкурент може да бъде германецът Хектор. На финала направи голям мач, покри всичко в лявата зона и дори стреля в гредата от пряк свободен удар. Ново попълнение на Борусия Дортмунд, където могат да бъдат доволни.

Тони Кроос (Германия)

Гросмайстор. Немската машина работеше с неговата страхотна игра в средата на терена. Не знаем колко би струвал Кроос, ако Погба е оценяван на 120 милиона...

Пасовете му са професорски, спокоен и невъзмутим, почти няма слабо място в играта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията