Дойде моментът Бенитес да докаже, че е голям треньор

Пътят на Рафа на "Сантяго Бернабеу" не започва никак лесно

Sportinglife
Sportinglife 15:05 ч., 25 Юли 2015
0
1182

Реал Мадирд победи Манчестър Сити и спечели  International Champions Cup, а трофеят в Мелбърн бе първи за Рафаел Бенитес начело на "кралете".

Едва ли обаче някой трябва да обръща внимание на треньора, че никой няма да брои тази приятелска купа, когато дойде следващият май и се тегли чертата на постигнатото.

Успехите на Рафаел Бенитес

Валенсия

Шампион: 2001/02, 2003/04

Купа на УЕФА: 2003/04

ФА къп: 2005/06

Шампионска лига: 2004/05

Суперкупа на УЕФА: 2005

Интер

Суперкупа на Италия: 2010

Световно клубно първенство: 2010

Челси

Лига Европа: 2012/13

Наполи

Купа на Италия: 2013/14

Суперкупа на Италия: 2014

От Рафа ще се иска триумф в Шампионската лига, първото място в Примера, а Купата на краля ще е важно допълнение към евентуалния требъл.

Мечтите в Реал често стават реалност, въпреки че пътят на Бенитес на "Сантяго Бернабеу" не започва никак лесно. Още в началото се заговори за противоречия между треньора и суперзвездата Кристиано Роналдо, а отношенията между двамата  отново станаха причина за слухове и спекулации.

Преди седмица Рафа бе попитан дали Кристиано е най-добрият в света и въпреки че отговори утвърдително, после уточни, че е "един от най-добрите", след което спомена още Бейл, Бензема и Хамес Родригес.

На егоцентрик като Роналдо това нямаше как да се хареса. Дни по-късно Бенитес заяви: "Когато работиш с Роналдо, разбираш за какво става въпрос. Затова е най-добрият в света."

След тези думи пък го обвиниха, че проявява слабост - просто месомелачката на "Бернабеу" е такава, че често прави така треньорите да нямат верен ход.

Да не говорим, че Бенитес съвсем не е най-обичаният и желан треньор от феновете на Реал. Той се приема за кадър на клуба, след като работи в школата, след което стана шампион с Валенсия и спечели Шампионската лига с Ливърпул.

Но и тези върхове във визитката му не убедиха привържениците на мадридистите, че той е точният човек.

В проучване след края на сезона сред запалянковците най-желаните наследници на Анчелоти бяха Юрген Клоп и Унай Емери.

Като прибавим факта, че президентът Флорентино Перес отдавна иска да види Йоаким Льов в съблекалнята на отбора, а легендата Зинедин Зидан вече е готов да се хвърли в дълбоките води, Бенитес ще трябва да постигне много, за да се задържи на ветровития пост.

Рафа ще намери общ език с Кристиано за доброто на отбора, но иска да промени позицията на Гарет Бейл, който миналия сезон игра отдясно и не се представи на ниво. Това означава, че Хамес, протеже на КР7, ще трябва да мине в старата зона на Бейл, което определено не се нрави на младия колумбиец.

Серхио Рамос може да премине в Манчестър Юнайтед, Икер Касияс напусна в посока Порто, няма гаранции, че Де Хеа ще дойде и Перес е категоричен, че няма да се харчат сериозни пари за нови попълнения.

Всичко това са камъни в двора на Рафа, който ще трябва да се справя с тях.

Добрата новина е, че слуховете за евентуален трансфер на Роналдо са безпочвени. Португалецът е на 10 гола от това да стане водещ реализатор на Реал Мадрид за всички времена и трудно ще изпусне този шанс.

За Бенитес остава надеждата, че ще успее да подреди пъзела и да докаже, че наистина е голям треньор, сядайки на възможно най-горещия стол в клубния футбол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията