Серина е на пътя между Мугуруса и историята

Сензация на "свещената трева"

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 10 Юли 2015
0
456
GETTY IMAGES

Всички очакваха шоуто между Серина Уилямс и Мария Шарапова, но Гарбине Мугуруса бе тенисистката, за която се говори и пише най-много след женските полуфинали на Уимбълдън.

Родената във Венецуела и играеща за испания 21-годишна тенисистка обърка всички прогнози с класирането си за финала в Лондон.

Мугуруса, която до момента има само една титла на ниво WTA, се справи с Агнешка Радванска с 6:2, 3:6, 6:3, за да се поздрави с най-големия успех в кариерата си.

За нея отдавна се говори като една от най-ярките изгряващи звезди при дамите, но никой не я смяташе сред фаворитките на Уимбълдън.

Тя стана и първата испанка, която ще играе финал на турнира от 19 години насам. За последно това стори Аранча Санчес Викарио през 1996-а.

Въпреки липсата на опит, 21-годишната Мугуруса не се притесни от важността на мача, направи два пробива и спечели първия сет с 6:2.

Испанката започна агресивно и втората част, като поведе с 3:1, но след това позволи обрат и загуби с 3:6.

В решителния трети сет двете си размениха по един пробив, а решителният момент бе в шестия гейм, в който Гарбине проби и поведе с 4:2, след което без напрежение приключи мача с 6:3.

"Израснах много психически и в момента съм по-уверена и твърда на корта. Научих се да играя на трева", каза Гарбине след мача.

"За мен финалът срещу Серина е възможно най-добрият, за който мога да мечтая. Но от друта страна да се изправиш срещу нея в спор за трофея на Уимбълдън е най-тежкият мач, който може да си представи човек."

Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс от своя страна направи това, което неминуемо прави от 2004 г. насам. Американката записа поредната си победа над Мария Шарапова и вече е с 18 успеха от 20 мача над приятелката на Григор Димитров.

Серина Уилямс нямаше проблеми в първия сет и го спечели само за 33 минути благодарение най-вече на ефикасния си сервис.

Вторият сет бе по-оспорван, в един момент резултатът бе 5:4 за американката, но в крайна сметка Уилямс спечели сета с 6:4.

Това ще бъде осмият финал на Серина Уилямс на турнира Уимбълдън, където тя има пет победи.

33-годишната Серина Уилямс спечели откритото първенство на САЩ през миналата година, Откритото първенство на Австралия и Ролан Гарос през този сезон и има уникалната възможност да направи Голям шлем в рамките на една календарна година, както и да спечели своята 21-ва титла от турнири от Големия шлем.

Относно предстоящия финален сблъсък с Мугуруса, Серина каза следното: "Тя вече ме е побеждавала преди, а освен това разви много играта си. Определено няма да бъде лесен двубой за мен".

Серина говори за миналогодишния Ролан Гарос, когато Гарбине я шокира с 6:2, 6:2 във втория кръг.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията