Лудогорец започва срещу Милсами в Шампионската лига

"Зелените" са домакини в първия мач

Sportinglife
Sportinglife 17:55 ч., 22 Юни 2015
0
557
Lap.bg

Молдовският шампион Милсами ще бъде съперник на родния първенец Лудогорец във втория кръг на Шампионската лига. Разградчани са домакини в първия мач на 14 или 15 юли, а седмица по-късно той ще гостуват в Орхей.

Милсами стана шампион на своята страна по много странен начин. Отборът от Орхей победи с 2:1 като домакин лидера в класирането Дачия Кишинев и двата тима се изравниха на върха - равни по точки, равни и по голова разлика.

Милсами обаче водеше в преките сблъсъци, след като в първия полусезон надви столичния тим с 3:0 като гост. Тези два отбора обаче не бяха единствените с 55 точки в крайното класиране.

Шериф Тираспол на Исмаил Иса надви с 1:0 Динамо-Авто в последния кръг и остана равен по точки с Милсами, но тимът от Орхей печели и този двубой - 0:0 у дома и 3:2 като гост. И въпреки че е с най-добра голова разлика, Шериф остана трети.

Мислами е играл общо три пъти в Европа, в които има пет сблъсъка и десет мача. До момента молдовците, които имат една титла на страната след основаването си през 2005 година, са отстранявали само люксмебургския Дюделанж с един гол разлика и беларуския Шахтьор Солигорск след дузпи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията