Рим с два отбора в Шампионската лига

Бенитес си тръгна с наведена глава

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 01 Юни 2015
0
562
Getty Images

Ивайло Чочев започна като титуляр за Палермо в последния кръг, в който отборът му победи като гост Рома на „Стадио Олимпико” с 2:1.

Мачът не бе от значение и за двата отбора. Рома се бе класирал директно в Шампионската лига, а Палермо бе осигурил мястото си в елита и следващия сезон.

След като изтърпя един мач наказание заради натрупани картони, Чочев се върна в титулярния състав. В 35-ата минута Палермо поведе с гол на Франко Васкес от дузпа. След час игра Чочев бе сменен от Франческо дела Рока. Пет минути преди грая Франческо Тоти изравни за Рома, а накрая Андреа Белоти заби второ попадение за Палермо.

Новият треньор на Реал (Мадрид) Рафа Бенитес напусна Наполи с наведена в глава. В единствения мач от значение в последния кръг неаполитанците загубиха с 2:4 у дома от Лацио. Трябваше им победа, за да изпреварят в съперника в битката за Шампионската лига.

Двубоят се разви драматично. През първото полувреме Лацио поведе с голове на Марко Пароло и Антонио Кандрева. Но като птица Феникс Наполи се вдигна и изравни – до 64-ата минута два пъти вкара Гонсало Игуаин.

Лацио изглеждаше в нокаут, а за капак червен картон получи Пароло. Неспирните неаполитански атаки доведоха и до дузпа, която обаче Игуаин изпусна. След това Фаози Гулам също получи червен картон и изравни численото отношение на терена. Така щурмът на Наполи секна. А в последните пет минути Огени Онази и Мирослав Клозе доубиха домакините и влязоха в квалификациите на Шампионската лига.

Рафа Бенитес тръгва за Мадрид, класирайки Наполи само за Лига Европа. А преди това отпадна от Днипро в полуфинал на турнира.

Останалите мачове в италианския кръг не бяха от значение, а головете падаха като водопад. Ето и останалите резултати: Каляри – Удинезе 4:3, Торино – Чезена 5:0, Фиорентина – Киево 3:0, Интер – Емполи 4:3, Сасуоло- Дженоа 3:1, Сампдория – Парма 2:2.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията