Екзорсиста Берарди

Нападателят вече има 30 гола в Серия А, а е само на 20 години

Павел Ангелов
Павел Ангелов 08:00 ч., 19 Май 2015
0
2165

Да го купиш не можеш, защото цената му вече е огромна. Затова той ще отиде в Ювентус, който държи наполовина правата му.

Да го пазиш, може и да се получи поне на теория.

Защото, когато Доменико Берарди стане от леглото в настроение е много трудно да го опазиш.

Точно затова Ювентус ще си го върне от Сасуоло.

Когато Берарди играе срещу Милан се превръща в истински звяр. Вкара 4 гола на росонерите (първият в историята постигнал подобно нещо) на 12 януари 2014 г. Сасуоло спечели с 4:3 тогава и донесе уволнението на Масимилиано Алегри.

Същият този Алегри, който сега е начело на Ювентус.

В неделя заби три попадения в мрежата на Милан за победата с 3:2. И Индзаги също е на път да загуби поста си. На росонерите в Италия им викат „Дяволите“, но в лицето на Берарди те срещат винаги човек, който е способен да победи всеки демон.

Трите гола на Берарди в неделя бяха все различни. И това показва изключителните качества и комплексност на този млад нападател.

Първият беше класика в репертоара – движение от дясно към центъра и удар от далеч. Вярно, удар, който можеше да бъде спасен (и всъщност беше, ако съдията беше видял по-добре дали топката е преминала голлинията или не), но шутовете на Доменико винаги са много коварни и дори силен вратар като Диего Лопес не се справи.

Звездата на Сасуоло вкара второто попадение с прекрасен шут с левачката, който е украшение за всеки мач. Топката се заби в ъгъла. Хеттрикът беше оформен с типичния за Берарди нюх. Той изпревари всички при едно докосване на Дзадза и засече пред Лопес. Гол, какъвто бяхме свикнали да виждаме от Пипо Индзаги. Като типичен таран, който знае как да се пласира в наказателното поле. Доменико разбра къде ще отиде топката и се възползва.

Това бяха трите перли на Екзорсиста Берарди, а те можеха и да са четири, както през януари миналата година, ако не беше пропуснал най-лесната възможност от всички. Тогава преигра с финтовете, защото се чувстваше твърде уверен.

И ако тези голове не са достатъчни на тифозите на Милан, то в първия мач с Дяволите Берарди направи асистенции за попаденията на Сансоне и Дзадза.

Нападателят е вкарал 7 гола на Милан, като няма отбор, на който да е вкарал повече от веднъж.

На Берарди му трябват само още 2 попадения за да изравни сметката на Алесандро Дел Пиеро срещу росонерите.

В края на мача Доменико трябваше дълго да дава автографи, да позира за снимки и селфита с тифозите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията