Юнайтед може да е съперник №1 на Челси

Думата има Фил Невил

Фил Невил 13:50 ч., 18 Май 2015
0
759
GETTY IMAGES

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Фил Невил обяснява какво е научил Луис ван Гаал в първия си сезон във Висшата лига и защо „червените дяволи” са близо до върха в Англия. Даваме думата на Фил...

Мисля, че Манчестър Юнайтед може да е най-големият съперник на Челси за титлата следващия сезон. Но за целта момчетата на Луис ван Гаал трябва задължително бият като гост т.нар. по-малки отбори.

Този сезон Юнайтед загуби точки в 10 от 16-те си гостувания на отбори, които са зад тях в класирането. Загуби срещу Евертън и Лестър и равенства с Бърнли, Съндърланд и Уест Бромич.

Преди, целта винаги е била две победи срещу отборите, които са извън Топ 6. За всеки такъв мач се готвехме с идеята, че можем да го спечелим и това се превърна в една от най-силните ни страни. А това означаваше, че дори и да загубим срещу някой от преките ни съперници в Топ 5, напрежението в тима не се покачваше.

Този сезон стана точно обратното. Юнайтед направи най-силните си мачове срещу другите отбори в Топ 5 и имаше проблеми срещу по-скромните тимове, които се затваряха в собствената си половина и накъсваха мача.

В атака Юнайтед има нужда от играч, който може да реши един такъв мач. В Челси това е Еден Азар, през миналия сезон Луис Суарес правеше това за Ливърпул. Такива играчи могат да ни донесат титлата, защото печелят мачове, които са много завързани и в тях трудно се вкарва гол. В момента обаче Юнайтед не разполага с такъв играч.

Ди Мария има потенциал да е такъв футболист

Мнозина са на мнение, че Гарет Бейл може да реши този проблем на Юнайтед, но аз мисля, че в клуба вече има такъв играч – стига той да се представя спрямо възможностите си.

През лятото Юнайтед плати за Анхел ди Мария рекордните за Великобритания 59,7 милиона лири, а като изключим първите му три или четири мача, той все още не е оправдал големите очаквания към него.

Въпреки това, за мен той е най-вълнуващият играч на Юнайтед този сезон.

Ди Мария има скорост, умения и може да пробива и да дава пасове. За съжаление, все още не го е направил. Може би през следващия сезон ще разбере какво точно трябва да направи, за да се наложи във Висшата лига. В Англия няма лесни мачове и той трябва да е готов за това.

Ди Мария е наясно, че Юнайтед е голям клуб. Той играе на голямата сцена и напрежението върху него е огромно. Анхел знае, че може да играе много по-добре и тимът на Юнайтед има нужда от това.

Ван Гаал знае какво да направи

Първият сезон на Ван Гаал начело на Юнайтед е към края си и съм сигурен, че в последните няколко месеца той е научил доста за английския футбол.

По-рано през сезона той се опита да играе с трима защитници, но не мисля, че това се оказа успешно решение.

Може ли холандецът направи това, за да освободи повече място напред, където се опитваше да намести Радамел Фалкао, Робин ван Перси, Уейн Рууни и Хуан Мата, но в един момент осъзна, че това е невъзможно във Висшата лига. Мисля, че при пристигането си на „Олд Трафорд” Ван Гаал е подценил правилото, че в Англия всеки може да бие всеки.

Може би, в другите страни, където Ван Гаал е работил, отборите от долната половина на таблицата не се противопоставят сериозно на лидерите. Тук не е така.

Но мисля, че Луис вече е наясно какво се очаква от него и ще го покаже през следващия сезон.

Напускането на Де Хеа ще е тежък удар

Ван Гаал постигна целта си в първия си сезон в Юнайтед – място в Топ 4 на финала на сезона и завръщане в Шампионската лига. Затова и първият му сезон може да се смята за успешен.

Следващата цел е титлата и мисля, че Юнайтед не е далеч от постигането й. Важното е тимът да се развива в правилната посока. Тъй като за един сезон не можеш да се изстреляш от седмо на първо място.

Ван Гаал похарчи 150 милиона лири за играчи миналото лято и залага на постепенното, но бързо развитие и преобразяване на тима. Затова и стъпките му са логични – от седмо на четвърто място, но след това атаката на първата позиция няма да е лесна.

Ако Давид де Хеа напусне, това ще е тежък удар за Юнайтед. Защото ако този сезон него го нямаше на вратата, Юнайтед нямаше да е в топ 4 на финала.

Притеснен съм, защото вратарят не е подписал нов договор, а интересът на Реал е повече от сериозен.

Представянето на тима ми дава надежда

Заедно с Маруан Фелайни, Ашли Йънг и Хуан Мата, Де Хеа е един от най-силните за Юнайтед този сезон. Но най-окуражителният знак за бъдещето на Юнайтед дойде от играта на тима като истински колектив за победата срещу Ливърпул през март.

За мен това беше мач №1 на отбора за целия сезон, а победите срещу Тотнъм и Манчестър Сити само допълниха представите ни какво могат играчите на Ван Гаал.

Ако тимът играе постоянно на това ниво, то Юнайтед ще е сериозен претендент за титлата. Може и да не я спечели от първия път, но очаквам Ван Гаал да подобри още повече състава.

Източник: ВВС

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията