Седем души, без които Ювентус нямаше да е шампион

От Буфон до Алегри – големите герои на четвъртото поредно скудето

Sportinglife
Sportinglife 19:10 ч., 16 Май 2015
0
4553
Getty images

Когато през лятото Антонио Конте внезапно напусна Ювентус, едва ли някой е предполагал до какви висини ще изведе Старата госпожа наследникът му Масимилиано Алегри.

Освен че достигна до финала в шампионската лига (за пръв път от 12 г.), торинският гранд за пореден път отчая съперниците си в Серия А и спечели четвърто поредно скудето. Сайтът „Спорт сегодня“ изброява седемте герои с най-голяма заслуга за триумфа на домашната сцена.

„Бианконерите“ са друг отбор без Тевес

Единственото лошо нещо, което може да се каже за Карлос Тевес е, че Ювентус като че ли е прекалено зависим от аржентинеца.

Статистиката е категорична: „бианконерите“ имат две лица и шампионското е с аржентинеца в на терена.

Когато Тевес играе, „Старата госпожа“ печели средно по 2,4 т. на мач. Без него цифрата се срива до 1,3 – тоест, успеваемостта на шампионите пада почти наполовина.

Вярно е, че герой в двубоите с Реал (Мадрид) стана Алваро Мората, но играчът, от когото би трябвало най-много да се притесняват бранителите на Барселона в Берлин, е именно Тевес, коментира сайтът Goal.com.

Карлос Тевес

Стенобойната машина на „бианконерите“ направи отличен сезон. Аржентинецът се отчете с 20 гола (до 35-ия кръг) и нищо чудно да спечели голмайсторския приз в италианския елит. Както и короната на най-добър играч в калчото – в обеднялата откъм световни звезди Серия А няма други футболисти от подобна класа.

По-често от Карлитос към противниковата врата са стреляли само Дибала и Куалярела, но и двамата са далеч от ефективността на аса на Ювентус.

Ще бъде жалко, ако умореният от европейския футбол Тевес наистина се завърне в Аржентина през лятото. Най-добре приноса му за успеха на Ювентус описа Джанлуиджи Буфон: „Карлитос е фантастичен. От първия кръг той ни теглеше мощно към скудетото и ние вечно ще му бъдем благодарни“.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията