Каталунско дерби за титлата

Eспаньол загуби последните шест дуела срещу Барселона, в които вкара един гол

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 24 Апр 2015
0
297
GETTY IMAGES

Еспаньол - Барселона

Каталунско дерби е поредното препятствие пред Барселона за титлата на Испания. В събота следобед тимът на Луис Енрике гостува на градския съперник Еспаньол след шест поредни победи в този дуел. И не само – малкият каталунски тим вкара само един гол в тези мачове. На своя стадион Еспаньол спечели само един от последните 12 мача. Сега обаче отборът е в серия от шест поредни кръга без загуба. А Луис Енрике и Барса не са падали в осем. Грандът е запазвал вратата си суха в 10 гостувания през сезона. Лео Меси вкара само два гола в последните осем мача срещу Еспаньол и това е най-лошият му коефициент измежду всички отбори в Примера.

Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в петък от 17 ч по F+

Кордоба – Атлетик

Кордоба спечели само веднъж от последните шест мача с баските и то бе в миналия полусезон. Шест домакинства поред през сезона домакините губят на свой терен, пускайки минимум по 2 гола. Кордоба е без успех в 14 кръга. Нападателят на Атлетик Аритс Адурис е вкарал 14 гола досега – с два по-малко от най-доброто си постижение. От Топ 5 първенствата на Европа по-възрастен и с повече голове от него е Лука Тони от Верона – 15. От шест мача у дома Кордоба няма реми, а Атлетик – от четири гостувания.
Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в петък от 21,30 ч

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Барселона – Валенсия 1:0 (2:0)

Леванте – Еспаньол над 2,5 (2:2)

Депортиво – Атлетико 2 (1:2)

Реал – Малага 1 и над 2,5 (3:1)

Райо Валекано – Алмерия 1 (2:0)

Елче – Реал Сосиедад под 2,5 (1:0)

Атлетико – Елче

Атлетико спечели пет поредни двубоя срещу Елче. В трите мача с треньори Симеоне и Ескриба „дюшекчиите“ винаги бият с по 2:0. Елче спечели само две от последните си 46 гостувания на мадридски отбори – и двата пъти срещу Райо Валекано. Атлетико има само една загуба от 36 домакинства. След отпадането от Шампионската лига тимът на Симеоне вече се концентрира само в Примера и още има шанс да гони лидерите. От девет кръга Атлетико не е губил.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 19 ч по F+

Хетафе – Леванте

Хетафе е загубил само едно от седемте си домакинства срещу Леванте в Примера. Четири спечели и два пъти завърши наравно. Въпреки това мадридският отбор има само един успех над съперника от последните им пет двубоя въобще. Леванте загуби седем от последните осем гостувания през сезона. От осем мача отборът не е правил реми на чужд терен.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 21 ч

Реал Сосиедад – Виляреал

Виляреал не е падал нито веднъж от последните шест мача с Реал Сосиедад. За кралската купа през сезона „жълтата подводница“ отстрани съперника с 2:2 като гост. Виляреал още не е печелил гостуване през 2015 година. Реал Сосиедад пък има само една загуба в последните 11 домакинства. Виляреал не е падал на чужд терен от четири опита.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 23 ч по F+

Малага – Депортиво

Малага не загуби нито едно от последните седем домакинства срещу Депортиво, но шест завършиха наравно. Гостите нямат победа от 10 кръга в Примера. Депортиво не е побеждал андалусийски съперник от 13 опита. Последният успех е срещу Малага през януари 2013 година. Малага чака първа победа от пет кръга, но от четири домакинства няма загуба.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в неделя от 13 ч

Алмерия – Ейбар

Ейбар спечели най-голямата си победа в Примера в двубоя срещу Алмерия през есента – 5:2. Но нито веднъж не е бил като гост съперника. След като бе спечелил само едно от първите си 14 домакинства от началото на сезона, Алмерия разгроми Гранада с 3:0 в миналия двубой на свой терен. Ейбар не е побеждавал в седем поредни гостувания. Алмерия не е правил пеми от пет кръга, а Ейбар – от четири.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 18 ч

Севиля – Райо Валекано

Севиля не е победен в 24 домакинства и това е най-дългата серия от всички отбори в Примера – 17 успеха и седем равенства. Отборът спечели последните четири двубоя срещу Райо Валекано. Севиля се нуждае от още една победа, за да е сигурен в участието си поне в Лига Европа следващия сезон. А ако Райо победи, ще гарантира, че няма да изпадне. Гостите от Мадрид са в уникална серия от 30 поредни мача без реми.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 20 ч

Селта – Реал

Реал вече претърпя загуба като гост на Селта в миналия сезон. Това е единственият от последните 14 мача срещу тима от Виго, в който „кралете“ не са вкарали гол. През 1999 година Селта разгроми Реал с 5:1, а през 2000 г. падна с 0:5 от Барселона. Оттогава грандът не е имал толкова големи загуби. Сега Реал загуби четири от последните осем гостувания. Грандът не е завършвал наравно от 7 мача.

Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в неделя от 22 ч по F+

Валенсия – Гранада

Гранада загуби шест от последните седем мача с Валенсия. Само в един от последните 32 мача срещу съперници от Андалусия „прилепите“ не са вкарали гол. Загубата от Барселона в миналия кръг спря серията на Валенсия от десет мача. Гранада не е правил Х от пет гостувания поред, от 14 опита не е печелил като гост.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в понеделник от 21,45 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията