Двете лица на Барселона

Каталунцита са или божествени, или ужасяващи

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 22 Фер 2015
0
200
Getty Images

След 11 поредни победи във всички турнири Барселона загуби. Грозно, безидейно.

С нападателно трио Лионел Меси – Неймар – Луис Суарес, което вероятно би струвало близо един милиард евро, представянето срещу Малага е обидно.

Засега загубата с 0:1 не е толкова страшна. Реал може да поведе най-много с четири точки, предстои му гостуване на „Камп Ноу”, но...

Под ръководството на Луис Енрике Барселона вече не играе футбол „тики-така”, който наложи Пеп Гуардиола, развивайки до съвършенство започнатото от Франк Рийкард.

Каталунците показват две напълно различни лица. Едното е ужасяващото. Като при загубите от Селта, Реал Сосиедад и Малага.

Другото е божественото. Барса влезе в мача след серия от 11 поредни победи, в десет от които вкарваше минимум по три гола. А понякога пет, шест.

„Надявам се, че този мач е случайност – каза Енрике. – Ще го разберем след няколко седмици.”

Преди двубоя Меси каза, че поражението от Реал Сосиедад през януари с 0:1 е било повратната точка на сезона.

Луис Енрике отвърна точно обратното – атмосферата в клуба винаги е била перфектна.

Отново искри по оста между звезда и треньор. Добрите игри и победите заключиха темата с Меси и Енрике. Но сега пред двамата има още по-тежко изпитание от Малага – гостуване на Манчестър Сити в Шампионската лига.

Да се върнем на съботния следобед. Само седмица по-рано Малага бе победен от другия каталунски тим Еспаньол с 2:0 на свой терен.

Сега поведе наистина случайно след брутанла грешка на Дани Алвеш – едва седми гол в 12 домакинства на гранда през сезона.

Но това стана до 10-ата минута. Толкова много време да се спечели мача от великото нападение на Барса. Проблемът Алвеш пък е от друго естество. Договорът му изтича и всички очакваха раздяла. Сега Барса опитва да агитира бразилеца да остане заради ембаргото да не привлича нови до следващия януари.

„Това не беше нашият ден, всички играха слабо – каза Луис Енрике. – Прекалено често атакувахме през центъра, а не по крилата. Не бяхме ефективни и това ни бе проблемът. Получихме гол и не можехме да отговорим. Има достатъчно кръгове да заличим пасива.”

Енрике влиза все повече в ролята на осъдения на смърт. Прегрешение за подобна присъда в Барселона той направи още пред 90-те години, когато отиде да играе в Реал (Мадрид). Сега неговият отбор пропусна шанса да изпревали големия враг поне за денонощие.

Не успее ли в мисията до края на сезона, дните на Енрике са преброени.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията