Защо БФС заложи бомба на дербито?

Най-добрата изтривалка за загуба се нарича съдията

Sportinglife
Sportinglife 15:55 ч., 21 Ное 2014
0
60
Lap.bg

Българите сме царе на оправданията. Така ще бъде и след голямото дерби ЦСКА – Лудогорец. И най-добрата изтривалка за загуба се нарича съдията.

За щяло и нещяло родни футболни капацитети упражняват речника си върху бедния чернодрешко. Видиш ли обаче и той, подобно на играчите, поне на няколко пъти объркал нещата. Умишлено или не.

Мачът между първия и втория винаги се поверява на най-добрия. Защо БФС изневери на неписаното правило?

Дори в съдийските среди Николай Йорданов е известен с лабилната си психика. А списъкът с прегрешенията и наказанията му е меко казано впечатляващ. От водещите отбори в българския футбол единствен Лудогорец не е имал основание да се оплаква от свирката на Йорданов. Засега.

ЦСКА два пъти анатемоса Ники заради меко казано неадекватни отсъждания. Главата му са искали и Левски, и Литекс, и Черно море. А треньорът на Ботев Велислав Вуцов кардинално предложи: „Този да бъде заличен от човечеството!”.

Представете си какво ще е на „Българска армия”. Най-малко 10 000 червени, искащи вендета

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ще реве от пистата като изгладнял лъв. А спомените от мачовете и грешките във вреда на „червените” срещу Сливен и Левски ще преминават през съдийския мозък. От другата страна Ники ще чува в главата си тихият, но пронизващ глас на Кирил Домусчиев, който с две думи предначерта уволонението не на кой да е, а на Любослав Пенев като национален селекционер. Лудогорският бос нямало да е на трибуните, но мисли ли някой, че няма да гледа?

И дали няма да вземе мерки, ако Йорданов даде домакинско рамо?

Под такъв натиск съдия скоро не е свирил. Йорданов е доказал, че не се справя под напрежение. Бърка често. И все в посока на по-силния.

В събота кой е той? Лидерът и гранд №1 на България ЦСКА или силният на деня Лудогорец?

След трите наказания за изваждане от съдийството за неопределено време Йорданов е изправен пред угрозата никога да не ръководи повече футболен мач.

Никола Джугански

„Ако има умишлена грешка, двамата заедно с Николай Йорданов си тръгваме”.

Най-йезуитска беше позицията на шефа му Никола Джугански. „Ако има умишлена грешка, двамата заедно си тръгваме”, смело рече бившият страничен арбитър. Колко удобно!

С кой уред ще измерим дали една грешка е умишлена или не? Или да разбираме, че ако Йорданов направи неумишлени грешки, си заминава само той. А почти адашът му ще обяснява, че това му бил последният шанс.

Вярно - съдийската комисия е под натиск. И ЦСКА, и Лудогорец показаха кои не искат. За разлика от Разград обаче на „Армията” действаха на принциха „право куме в очи”. И се мотивираха – за Станислав Тодоров и Николай Йорданов.

А от Делиормана използваха подсказвания чрез медиите срещу Георги Кабаков и Георги Йорданов. Кое е по-достойното? Освен това Лудогорец е хегемон в дербитата срещу ЦСКА. Няма загуба в А група, няма и случай, в който да е имало повод от оплакване от рефера.

И накрая две думи за съдийската гилдия. Тя е също толкова слаба, колкото са и футболните ни отбори в Европа

Спомняте ли си, че Станислав Тодоров свири в Шампионската лига мача „Динамо” (Загреб) – „Динамо” (Киев) в огромен сняг?

А оттогава го няма на картата, освен с някой бг скандал. Защо ли? Имаме няколко други, които свирят в предварителни кръгове на Лига Европа и дотам. В последната седмица от десетки международни мачове на националните отбори колко български съдии имахме? Така че арбитрите да не ни се сърдят, когато меко казано ги критикуваме след поредното безумие.

И хайде на бас, че в понеделник Николай Йорданов отново ще бъде изваден за неопределено време от съдийството. Може би завинаги.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията