Полуфинал за Джокович, финал за Серина

Халеп измъчи американката

Sportinglife
Sportinglife 07:00 ч., 03 Апр 2015
0
527
GETTY IMAGES

Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира в Маями след 7:5, 7:5 над Давид Ферер.

Световният №1 достигна до 45-ия си полуфинал на ниво Мастърс, където ще срещне Джон Иснър, който в третия кръг отстрани Григор Димитров.

Победата бе десета поредна за Новак във Флорида, където за поселедно загуби в четвъртия кръг от Томи Хаас преди две години.

Джокера не стигна до успеха над ветерана Ферер никак лесно. Празнуващият 33-ия си рожден ден испанец поведе с пробив и 4:1 в първия сет, но сърбинът намери ритъма си.

Ключов се оказа пробивът в 10-минутен маратонски гейм за 3:4, след което събитията се развиха по вкуса на Джокера. Световният лидер пропусна мачбол при 5:4 във втората част, но малко по-късно все пак подпечата победата си.

За Джокович предстои двубой с Джон Иснър, който продължава победния си марш пред родна публика.

След Григор Димитров, американският гигант елиминира още един от водачите на новото поколения - японеца Кей Нишикори.

Иснър се наложи над азиатеца с 6:4, 6:3 и мечтае за трета победа над Джокович в кариерата си. Американецът има шест поражения от осем мача срещу сърбина.

В най-вълнуващия двубой от програмата на 10-ия ден в Маями, който съвсем естествено бе оставен за десерт, Серина Уилямс срещна страхотна съпротива от Симона Халеп, но в крайна сметка взе своето след 6:2, 4:6, 7:5 и се класира за десетия си финал на домашния си турнир.

Там Серина ще срещне Карла Суарес Наваро, която по-рано надделя над Андреа Петкович с 6:3, 6:3.

Серина записа пета победа от шест мача срещу Халеп, след като отстъпи на румънката единствено миналата година в груповата фаза на Шампионата на WTA в Сингапур.

Срещу Суарес Наваро световната №1 има четири победи от четири мача.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията