Футболът съвсем полудя

Излъчват и от съблекалните Арсенал – Ливърпул. Зрителите по света ще гледат надъхващите речи на капитаните

Стефан Иванов
Стефан Иванов 11:20 ч., 01 Апр 2015
0
2012
Panoramio.com

Футболът съвсем полудя, като желанието да засипе запалянковците с всяка подробност от мачовете ще стигне нов връх в събота.

Дербито Арсенал – Ливърпул не само ще се предава със 116 камери в над 70 страни. Това вече не учудва никого.

За първи път обаче ще има излъчване и от съблекалните преди мача!

Висшата лига убеди двата клуба да участват в експеримента. Всеки притежател на смартфон по света ще може да гледа разборите на капитаните минути преди началото, благодарение на платформата Periscope. Самата медия, предаваща мача – BT Sport, няма да предава и тази част от шоуто на живо.

Арсенал и Ливърпул се съгласиха, но само при определени строги правила.

Първоначално и двата клуба отказаха категорично, но бяха убедени от шефовете на лигата - ходът е страхотен от маркетингова гледна точка.

Особено силен ще е ходът в Азия, където излъчвания от т.нар inside план – от тунели, съблекални или всякаква по-близка гледна точка до суперзвездите, предизвиква истерия.

Арсен Венгер и Брендън Роджърс са поставили условия.

Камерите могат да снимат само, докато говорят капитаните. В останалото време няма да са включени, за да не се разкриват тактически детайли или разговори между играчите за мача, които могат да се тълкуват като ключови и стратегически.

Ето и условията, поставени от двата клуба, при които те са се съгласили да участват в този експеримент:

- Само двамата капитани ще говорят. Нито един друг играч, треньор или мениджъра, няма да се обажда по време излъчване. Предполага се, че за Арсенал лентата ще носи Пер Мертезакер, а за Ливърпул – Джордан Хендерсън.

- Няма да се говори за тактика, речта ще е надъхваща и мотивираща за мача.

- Двамата странични съдии ще бъдат в съблекалнята – по един във всяка, докато тече излъчваната реч. Като свидетели, че всичко е наред.

- Речите ще са до 2 минути.

- Съдията на мача ще седи между вратите на двете съблекални и ще даде със свирката си сигнал за старт на речите. Той ще сигнализира и за края, когато изтичат двете минути.

- Капитаните трябва да потвърдят, че няма да има ругатни или нецензурни думи по време на речите.

Periscope обяви, че се надява на поне 250 000 зрители едновременно на живото излъчване. Това ще е световен рекорд за приложение на смартфон.

А ние се надяваме футболът поне малко да се нормализира и да не преминава границите, отвъд които прилича повече на шоу и някаква онлайн постановка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията