Десетте най-велики мача на Стиви Джи за Ливърпул

В сряда легендата излезе на терена в своя двубой №700 за клуба

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 05 Фер 2015
0
5051
Теодор Георгиев

В сряда вечерта в преиграването с Болтън от четвъртия кръг на турнира за ФА къп Стивън Джерард записа юбилейния си мач №700 с фланелката на мърсисайдци. В чест на невероятното постижение на капитана официалният клубен сайт излъчи десетте най-незабравими мача на Стиви Джи за "червените".

Ливърпул - Евертън 3:2, 3-ти април 1999 г.

Тийнейджърът Джерард влиза като резерва в 71-та минута и правя своя дебют в градското дерби.

Мачът е много напечен и равностоен, а Ливърпул води благодарение на две попадения на Роби Фаулър и едно на Патрик Бергер.

"Карамелите" натискат здраво, а Джерард на два пъти чисти от голлинията, след което е обявен от съотборниците си за герой.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:4, 14-ти март, 2009 г.

Джерард е бил четири дузпи на "Олд Трафорд", но първата остава най-незабравимата от тях.

Стиви Джи не трепв от бялата точка и много хландокръвно преодолява Едвин ван дер Сар, а победата е смятана от мнозина за една от най-великите на терена на вечния враг.

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0, 31-и април 2001 г.

Стиви Джи матира Фабиан Бартес с неспасяем удар, а Ливърпул постига първи дубъл над вечния съперник в първенството от 22 години.

Ливърпул - Алавес 5:4, 16-ти май 2001 г.

Дни след триумфа за ФА къп, Джерард и Ливърпул прибавят и европейска слава, печелейки Купата на УЕФА в незабравим финал в Дортмунд.

Джерард отбелязва втория гол за "червените", а лудият мач е решен след продължения.

Ливърпул - Реал Мадрид 4:0, 10-ти май 2009 г.

Една от страхотните евровечери на "Анфийлд". Синхронът между Джерард и Торес е невероятен.

Ливърпул смазва Реал с 4:0. Стиви Джи асистира на Торес за единия гол и сам отбелязва два за разгрома.

Ливърпул - Наполи 3:1, 4-и ноември 2010 г.

Джерард влиза като резерва, след което реализира исторически хеттрик за 14 минути. "Червените" изостават с 0:1, след което Рой Ходжсън вади Милан Йованович и пуска Джерард, а той свършва останалото.

Ливърпул - Евертън 3:0, 13-ти март 2012 г.

За всеки скаусър да се разпише в дербито е нещо незабравимо, а какво остава за хеттрик? Стиви Джи нанизва третия пред трибуната "Коп" след подарък на Луис Суарес, който не показва егоизъм и позволява на капитана да оформи хеттрика си.

Ливърпул - Олимпиакос 3:1, 8-ми декември 2004 г.

Чудото в Истанбул никога не би се случило, ако не беше 8-ми декември 2004 г. Ливърпул приема Олимпиакос в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига, а "червените" се нуждаят от победа с два чисти гола, за да пробият до осминафиналите. Мисията започва да изглежда невъзможна още в 26-та минута, когато Ривалдо праща топката във вратата на Йежи Дудек след изпълнение на пряк свободен удар.

Препълненият "Анфийлд" обаче получава нова надежда веднага след почивката. Мениджърът Рафаел Бенитес пуска в игра Флоран Синама-Понгол и французинът се разписва за 1:1 в 47-та минута. Нийл Мелър прави 2:1, мърсисайдци се нуждаят от още един гол, за да продължат напред.

И чудото става. Джейми Карагър изсипва високо центриране на границата на наказателното поле, където Нийл Мелър надскача двама бранители на Олимпиакос и сваля кълбото с глава към непокрития Стиви Джи, който е вдигнал ръцете си, че иска пас още докато топката е в Карагър. Следва страховит шут с външен фалц, който не оставя никакви шансове на вратаря на гърците.

Ливърпул - Уест Хем 3:3, 13-ти май 2006 г.

Джерард неведнъж е спасявал отбора си в ситуации, които изглеждат невъзможни. Така е и преди 9 години срещу Уест Хем на финала за ФА къп.

Течат последните секунди, а Стиви отправя съвършен далечен удар, който матира Шака Хислоп за 3:3, а впоследствие Ливърупл надделява след изпълнение на дузпи.

Милан - Ливърпул, 25-ти май 2005 г.

От гола с глава, който върна надеждите след 0:3 до спечелената дузпа, която Алонсо реализира след добавка за 3:3, Стивън Джерард е вдъхновителят на най-незабравимия обрат в цялата история на мърсисайдци. Стиви Джи е сърцето и дробовете на отбора в Истанбул и приносът му за петата европейска титла е огромен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията