Засраменият Специален

Треньорът на Брадфорд отказа да стисне ръката на Жозе Моуриньо, за да не предизниква съдбата

Sportinglife
Sportinglife 12:10 ч., 25 Яну 2015
0
483
Getty Images

Петък на пресконференцията преди мача с Брадфорд Жозе Моуриньо казва.

„Един треньор на голям отбор преди няколко дни заяви след отпадането на отбора му от турнир, че е много добре, защото ще се съсредоточи върху други състезания. Ако ние загубим от Брадфорд, аз ще кажа, че е трагедия.”

Събота вечер. Жозе Моуриньо на пресконференцията след срещата с Брадфорд.

„Срам ме е! Вярвам, че моите футболисти се чувстват точно като мен. Повтарям думите си от пресконференцията вчера. Ако загубим, ще е трагедия. Дали това е един от най-лошите ми резултати? Да, такъв е. Това е красотата на ФА Къп. В историята на този турнир такива неща са се случвали на всеки отбор. За първи път ми се случи на мен. Неприемлива загуба срещу тим от по-ниска дивизия. Ако бях журналист, щях да съм много критичен към Челси, към треньора и към играчите. Но другият отбор не заслужава да го забравяме и да говорим само негативното за Челси. Те заслужиха този впечатляващ резултат. В лошите ми мисли остава място и за поздравления.”

Спечели ли Моуриньо малко симпатии след тези думи, след като конфузно Челси отпадна от третодивизионния Брадфорд с 2:4 на „Стамфорд Бридж”?

Срамът е огромен. Сумарно съставът на Челси (дори и с доста резерви) на терена струваше 200 милиона лири. А този на Брадфорд – 7500.

Тези 7500 са за единствения купен футболист – Джеймс Хенсън.

Моуриньо успя да се замеси и в скандал в края. Иначе нямаше да е Специалния. И не се стигна до традиционното ръкостискане с Фил Паркинсън, мениджъра на Брадфорд. Защо?

Още преди края на мача Моуриньо отиде при колегата си, за да го поздрави за победата. Резултатът точно бе станал 4:2. Паркинсън се отдръпна. На Моуриньо това му се случва за втори път, когато поздравява съперник преди края. Така бе с щаба на Астън Вила и си навлече гнева на Рой Кийн.

„Имаше три минути и половина – обясни Паркинсън. – Ако Челси бе върнал един гол, има достатъчно време и класа, за да изравни. Но скандал няма – след това Моуриньо дойде в нашата съблекалня и лично поздрави всеки един от отбора ни.”

Треньорът на Челси защити избора си на футболисти. От групата бяха извадени Неманя Матич, Бранислав Иванович и Диего Коща. На пейката като резерви бяха поставени Сеск Фабрегас, Еден Азар и Джон Тери.

„Отборът има достатъчно класа да победи Брадфорд – отсече Моуриньо. – Останалите футболисти трябва да са готови да играят за Челси във всеки мач. В тима имаше само един юноша – Андреас Кристенсен и той се представи добре. Не сме загубили заради него. Ако тези футболисти не могат да се справят с тим от трета дивизия, за какво са в Челси?”

Почти сигурно до края на трансферния прозорец ще бъде продаден или най-малкото преотстъпен египтянинът Мохамед Салах. Той започна като титуляр срещу Брадфорд. Преди година Моуриньо направи и невъзможното да вземе Салах от Базел, тъй като Ливърпул бе обявил, че това е основната му цел. А присъствието на Фараона на практика бе само в деловодството.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията