Ливърпул настръхна срещу Стърлинг

Нападателят вече се държи като по-голяма звезда от Фаулър и Оуен

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 03 Апр 2015
0
1344
GETTY IMAGES

Рахим Стърлинг се грижи в Ливърпул да не е спокойно. Рожбата на клуба, едва на 20 години, се дърпа за нов договор. Не приема заплатата от 100 000 лири седмично.

На „Анфийлд“ започнаха да правят препратки във времето с другите две големи имена от школата в последните 30 години – Роби Фаулър и Майкъл Оуен.

Когато беше на 20, Оуен вече бе избран за най-добър млад футболист във Висшата лига, вкара един от най-великите голове в историята на световните първенства срещу Аржентина и получи приза за спортна личност на годината от ВВС. Имаше 18 мача за Англия и над 50 гола за Ливърпул.

Също на 20 години Фаулър стана най-добър млад, записа се в историята като играчът с най-бърз хеттрик и имаше 50 гола за Ливърпул.

Спечели и първия си голям трофей – купата на лигата. Също впечатляващ старт на кариерата имаше Стив Макманаман, който стана играч №1 на финала за купата на Англия срещу Съндърланд в първата си година в мъжкия тим. На 20 години Стивън Джерард спечели купата на лигата, купата на Англия и купата на УЕФА.

Всички те формират барометъра на младите футболисти в Ливърпул.

Ако погледнем визитката на Стърлинг, в нея пише – на 20 години е избран за най-добър млад играч във Висшата лига, има приза „Златно момче на Европа“, 14 мача и 1 гол за националния отбор.

Определено за младок това са добри показатели, но не и велики. Преди 18 месеца Стърлинг дори не бе титуляр за Ливърпул. Между неговото име и това на изброените останали има огромна разлика.

Когато Стърлинг даде интервю пред ВВС и каза, че иска да печели трофеи, веднага събуди спомените за Луис Суарес. Но поне засега е далеч от класата на уругваеца.

Рахим говори за следващите 15 сезона в кариерата си – защити го Брендън Роджърс. - Футболистите трябва да имат планове. За него най-добре е да мисли за Ливърпул.“

Агентите на Стърлинг обаче явно не смятат „Анфийлд“ за най-доброто място за развитие. Особено след като се заговори за интерес от Реал (Мадрид) и Байерн.

Първите сигнали за проблем дойдоха след загубата с 0:1 от Базел в Шампионската лига. Ако Ливърпул не успее да стигне до турнира на милионерите, тогава Стърлинг още повече ще се отдалечи от новия договор.

Но ако иска да стигне до нивото на Джерард, Оуен и Фаулър, младият нападател трябва да влияе върху играта на Ливъпул. И да се отблагодари с резултати и лоялност на клуба, който накара Реал и Байерн да го пожелаят.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията