Барса без Меси: Близо ли е Апокалипсисът?

Барселона и сега изглежда като клуб, в който го няма "хормонът на щастието". След Лео идва разруха

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 22 Авг 2017
0
5232

"Ако някой може да плати 300 милиона за Лео, бъдете сигурни, че ще го направи", загадъчно коментира темата Пеп Гуардиола, който е сочен като основен двигател на сделката.

След 222 милиона евро за Неймар от ПСЖ, какво пречи на другите шейхове, нахлули с ритник по вратата във футбола, да покажат финансовите си мускули. А те са като на Шварценегер от годините, в които печелеше "Мистър Олимпия" (7 пъти за педантичните статистици).

Тайните около Меси стават все повече. Нека кажем - "мистериите". Вестник "Мундо Депортиво", който знае всичко за Барса, но казва само това, което смята, че е добро за клуба и каузата на Каталуня, напоследък пропуска по някой слух из кухнята около мегазвездата.

Меси не е щастлив от начина, по който се правят трансферите.

Не е фен на президента Бартомеу.

Не е доволен от назначаването на треньора Валверде, искал е по-голямо име.

Не е щастлив, че е изпуснат Неймар.

Изкушава се да иде при Пеп Гуардиола, когото цени особено високо.

Колко от това е вярно, а и доколко е сериозно да се преекспонира и надценява влиянието на Лео в клуба, не знаем. Но е сигурно, че оферта от Манчестър Сити се подготвя. Единственото, което може да я спре, е самият Меси да каже "не се интересувам".

Преди 2 години той го е направил, разкриха в Англия. Тогава Сити е дал конкретно предложение да откупи клаузата му.

Сега - кой знае... А ако Меси каже "si", Барса няма власт да го спре, както стана с Неймар.

Ще бъде сезирана Европейската комисия вероятно, както и УЕФА, ФИФА и коя ли не инстанция.

Но Барселона знае, че загуби ли Меси, апокалипсисът е сигурен. Клубът и без това се клати в управленска криза с несигурност около Бартомеу, критикуван отвън и отвътре, в спортно-технически регрес с видими проблеми с намиране на класни попълнения, в недоверие сред феновете.

Загуба на Меси може да е не просто краят на една епоха.

Той може да довее дълга зима на планетата на каталунците, където в ерата "Меси, Шави, Иниеста" от последните 12 години беше топло, слънчево и непрестанно лято.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията