Предпоследна глава от сладката приказка за Джиджи

Буфон трябва да вземе тази купа. Заключителният акорд ще е догодина на световното, но той сънува Кардиф

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 27 Май 2017
0
6408

През тези години много неща се промениха и в семейството му, където се раздели с Алена Середова, и в другия му дом - Юве. Там Павел Недвед вече е шеф, какъвто след година ще е и самият Джиджи.

Остава му още един сезон след мача на 3 юни. Само един. Той завършва със Мондиал 2018.

Това са много важни 13 месеца за Буфон. В тях Италия ще има 6 сигурни мача - контрола с Парагвай на 7 юни, както и пет квалификации. Ще се класира, това е почти сигурно.

И Джиджи ще иде на шестото си световно - не го е правил никой в историята на футбола. Трябват му и 17 двубоя с "адзурите", за да стане №1 на всички времена по мачове за национален тим.

Сега е със 168, а първият - Ахмед Хасан, има 184. Може да стане, при 3-4 контроли преди Мондиала в Русия, при изиграването на 7 мача там... Което ще значи финал!

Твърде много рекорди. Буфон след година може да се откаже като играч със съвършената кариера.

Но дотогава има и малката подробност, че на 3 юни в Кардиф съдбата му дава още един шанс да загради с кръгче мечта.

Предпоследната от неговата сладка и красива приказка. Епилогът ще е в Русия догодина.

В Уелс ще иска "суха мрежа", но повече от всичко на света ще жадува победата. Ювентус - Реал е финалът в Шампионската лига. Проклетият турнир, който все му убягва.

Игра на финала през 2003-а и потъна в сълзи след дузпите срещу Милан. Не успя да изведе отбора до победа и герой стана Дида - опонентът колега от другата страна.

През 2015-а пак загуби. Този път Барса на Меси, Суарес и Неймар се оказа твърде силен.

На 3 юни обаче Джиджи, редом с Киело, Лео, Бардза, Стефан и Клаудио, ще опитат отново. Това е неговото семейство. Сам се шегува, че с Бардзали, Киелини и Бонучи изкарва повече време, отколкото с близките и фамилията си.

Е, сега ще трябва да съберат сили за един голям удар срещу шампиона на Европа от Мадрид.

Буфон ще се оттегли велик и без тази купа, ако отново му се изплъзне. Никой не може да поставя под съмнение приноса му, отдадеността му, сърцето му и качествата му.

Но с трофея в ръце, както и с шестото му световно догодина, той би прекрачил от стаята с великите към пантеона на безсмъртните във футбола.

Заслужава ли го?

Отговорът, независимо от кой отбор сте, изглежда лесен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията