Пет причини Ювентус да спечели финала

Защо "старата госпожа" трябва да бъде разглеждана като фаворит срещу Реал Мадрид

Sportinglife
Sportinglife 07:20 ч., 23 Май 2017
0
9518

3. Глад за успех срещу много успели

Само трима играчи от Юве са печелили трофея - Марио Манджукич (с Байерн), Дани Алвеш (с Барселона) и Сами Кедира (с Реал). Останалите живеят с усещането за празнина в иначе претъпканите си с купи визитки.

В Реал от 1 до 11 всички са вдигали купата, повечето по два пъти (2014-а, 2016-а), а някои - по три пъти (Роналдо с Манчестър Юнайтед).

Това не е някакъв основополагащ фактор, но мотивацията и екстра надъханите играчи в такъв мач понякога правят малката разлика.

Контрааргумент: В Мадрид ще има спокойствие и рутина от играни и печелени мачове от този калибър.

4. Игуаин чака своя финал

След три провала, денят му ще дойде рано или късно. Аржентинският голаджия е винен в родината му за финалите на Мондиал 2014 и двете поредни издания на Копа Америка (2015 и 2016), където изпусна златни положения. "Не е играч за най-важните мачове" - излезе му име в Южна Америка.

На 3 юни Гонсало ще стъпи на терена, решен на всичко да избяга от това клише. И ще е достатъчно надъхан срещу отбора, който не му се довери да партнира на Роналдо, а го продаде преди 4 години в Неапол.

Не пропускайте да опитате късмета си със залог "Игуаин да вкара по всяко време".

5. Буфон и неговият последен шанс

Най-вероятно ще е последен. Джиджи ще е на 40 по това време догодина и едва ли може да се надява Юве пак да си пробие път до финала. Не се случва всеки сезон.

Буфон не успя при дузпите в Манчестър преди 14 години, не спря Суарес и Неймар преди 2 сезона в Берлин на финала, но сега е решен на всичко да вдигне последната купа, която му убягва.

Мотивацията на целия отбор, клуб и общност в черно и бяло да го направи дори само заради своя символ-лидер, не бива да бъде подценявана като фактор.

* Очаквайте: Пет причини Реал да спечели финала.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията