Пътеводител на футболния стопаджия Лутц

Вратарят Пфаненщийл е играл на 6 континента. Върна се от оня свят, лежа в затвора и ... отвлече пингвин

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 21 Март 2017
0
4482

Лутц обича да пътува, както вече разбрахте.

И ако миризмата на пингвина е успял да издържи малко повече от 24 часа, представете си как е понесъл 101 дни в сингапурски затвор. Защото и през това мина...

Вкарват го зад решетките по обвинение за участие в нелегалните залози и уреждане на мачове. Няма доказателства и дело, просто е обвиняем. И е в затвора при типове, които трудно понася.

"Беше най-тежкият период в живота ми - разказва днес. - Плаках в някои вечери, защото видях и чух ужасни неща. Имаше и сбивания, но поне не съм някой дребосък, иначе вероятно щеше да ми е доста трудно..."

Списъкът с континентите, на които е играл, е пълен.

Не можете да откриете и липси на каквито и да е предизвикателства, които животът му е хвърлял. Но нали е вратар, справя се с отразяването.

На Боксинг дей през 2002-ра е близо до смъртта. Направо си е с единия крак отвъд.

Играе за Брадфорд Парк Авеню в Английската Конференция, когато се сблъска с огромния трикрилен гардероб, кръстен Клейтън Доналдсън, който в тази вечер играеше ролята на централен нападател на Хароугейт.

"Клейтън не направи нищо лошо, просто се сблъскахме - разкрива Лутц. - Не помня нищо след това." Докторът на Брадфорд Парк му прави дишане уста в уста, а в болницата се борят за живота му часове, в които е в кома. Нервната му система отказва да работи. В клинична смърт е, а съиграчите му дори не си отиват до дома да се преобличат, седят там цяла нощ по бутонки и екипи.

Мачът е прекратен, разбира се.

Отборите на Лутц:

Бад Котцинг (Германия)

Пенанг (Малайзия)

Уимбълдън (Англия)

Нотингам Форест (Англия)

Орландо Пайрътс (ЮАР)

TVP (Финландия)

Хака (Финландия)

Вакер Бургхаузен (Германия)

Гейланд (Сингапур)

Дънедин Техникал (Нова Зеландия)

Брадфорд Парк (Англия)

Хъдърсфийлд (Англия)

Дънедин Техникал

Чам (Германия)

Баерум (Норвегия)

Калгари Мустангс (Канада)

Отаго (Нова Зеландия)

Влазня (Албания)

Ванкувър (Канада)

Баерум

Бентонит (Армения)

Клубе Атлетико Херман Айхингер (Бразилия)

Флекерой (Норвегия)

Манглеруд (Норвегия)

Рамблърс (Намибия)

Връща се от оня свят, като седмица по-късно отново е на вратата противно на всякакви лекарски предупреждения да не го прави.

Изобщо - луд човек, пътешественик, футболен стопаджия, за който няма граници.

След като спира с футбола през 2011-а, когато играе за Рамблърс в Намибия, германският вратар решава да направи нещо благотворително, използвайки огромните си контакти във всяка точка от планетата.

Основава Глобал Юнайтед - отбор, в който се включват в различни моменти Карлос Валдерама, Зинедин Зидан, Зико и Лотар Матеус. Пътуват, играят мачове в различни кътчета на света, а парите отиват за добри каузи.

Основната - подпомагане на кампании срещу глобалното затопляне.

Какъв по-подходящ отбор за този тип от Глобал Юнайтед?

Та той е играл за 23 отбора (за два - два пъти) в период от 20 години. Стъпил е с бутонките си на шестте континента, на които се играе професионален футбол, признат от ФИФА. Няма друг като него в това отношение.

Бил е в една съблекалня с Вини Джоунс и Питър Шилтън. Делил е една баня с пингвин. И една килия със закоравели азиатски бандити.

Изобщо - какво може да стресне Лутц Пфаненщийл?

Сигурно мисълта, че трябва да си остане у дома за дълго време. В момента се чувства щастлив в Хофенхайм и немските студия с удобни канапета.

Но не залагайте, че на 43 години се е променил.

Пътеводителят на футболния стопаджия може и още да не е довършен...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията