Пътеводител на футболния стопаджия Лутц

Вратарят Пфаненщийл е играл на 6 континента. Върна се от оня свят, лежа в затвора и ... отвлече пингвин

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 21 Март 2017
0
4481

В Южна Африка облича екипа на Орландо Пайрътс, като четирите месеца там го срещат с уникални места - обикаля всички възможни резервати наоколо, защото е влюбен в животните.

Днес, 20 години по-късно, снимките му с всякакви представители на фауната в страната, се появяват в профилите му в социалната мрежа. Правени са отдавна, но... тогава не е имало facebook, instagram и twitter.

Следваща спирка - Финландия. Играе за TVP и гранда Хака, но тук за втори път в живота си се сблъсква с тото-мафията, като твърди, че е чул и видял как се уреждат мачове.

Тръгва си и сякаш идва времето да се укроти, недалеч от родните земи - подписва с Вакер Бургхаузен в Бавария... Краят на приключенията? Никакъв шанс. Пътешествията тепърва започват!

Където и да отиде, случките около него са за историята. Събира ги в книга през 2002-ра, като я озаглавява "Неустойчивият - Приключенията ми като вратар на света".

Има право и за двете...

В Бавария се задържа кратко, твърде скучно му е. Все пак говорим за човек, който се е събуждал под мост в Шкодра, Албания, облечен само по костюм на горила. Не, не - не е снимана реклама с него. Просто предната вечер е била годишнината на клуба му тогава - Влазня, та Лутц се е впуснал в приключения.

В книгата си описва и как е станал едновременно треньор, президент и вратар на Калгари Мустангс в Канада през 2006-а, за да разбере, че това не отнема почти никакво време.

Клубът е напълно аматьорски, а той е единственият, който получава някакво заплащане. Просто трябва да намери средства (като президент), за да плаща на професионалния си вратар (себе си).

Същият този човек преследва няколко километра на спринт крадец, който е влязъл в дома му в Нова Зеландия и е откраднал портфейла му, докато се къпе. Взел е и нещо по-ценно - малка чанта, в която Лутц пази фланелките на всички отбори, за които е играл дотогава. А те не са никак малко. Крадецът е настигнат, респектиран от 187-сантиметровият здравеняк и предаден на органите на реда.

Пак в Нова Зеландия Пфаненщийл прави и един от големите си хитове, а те не са никак малко - отвлича пингвин!

"Всъщност, просто си взех един от плажа и го отнесох у дома - разказва случката. - Реших, че мога да го гледам в банята, имах огромна вана. Ден по-късно обаче го върнах при останалите, защото къщата миришеше на магазин за сурова риба.

Много са симпатични, големи сладури, но никога не се затваряйте с тях на малки пространства..."

Причината да го върне е и друга - разбира, че полицията издирва пингвина, а наказанието за такова престъпление е депортиране от страната. Разминава се дори без глоба.

Тогава играе за местния Дънедин Техникал. Единственият клуб в кариерата му, чийто екип носи два пъти.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията