Самотната фигура на Алфи Моусън

"Три лъва" ли? В атака Англия трудно ги докарва и до двама

Sportinglife
Sportinglife 06:25 ч., 14 Фер 2017
0
1898
GETTY IMAGES

Кой вкара единствения гол?

Самотното попадение през уикенда във Висшата лига, реализирано от англичанин.

Хари Кейн?

Джейми Варди (той изобщо жив ли е)?

Даниел Стъридж?

Рекордьорът Руни?

Или може би неостаряващият Джърмейн Дефоу?

А Деле Али от втора линия?

Нямате сполука. Нито един от тези изтъкнати стрелци не порази вратата.

Кейн е в някаква малка летаргия от 14 януари, когато дойде последният му гол от игра. Вярно, има общо 14 за сезона и бе в невероятна форма в месеците ноември, декември и януари... до средата.

Дефоу и Варди дори не успяха да застрашат съперника, а отборите им паднаха тежко.

Руни и Стъридж бяха на скамейките на Юнайтед и Ливърпул, като дори не влязоха в игра.

Не - самотната фигура на английската голова гордост този уикенд се казваше Алфи Моусън.

Кой?

Алфи не е звезда. Играе в Суонси и е ... централен бранител. 23-годишният рижав и луничав тип заби такова воле във вратата на шампиона Лестър, с каквото би се гордял всеки от споменатите в по-горните абзаци на този материал.

Това бе единственият гол на англичанин във Висшата лига за кръга преди понеделник, когато Борнемут срещна Манчестър Сити.

Моусън знае къде е вратата, и не говорим за тази, която брани с глава, тяло и всички позволени средства. Вкара три пъти след Нова година, въпреки че не му е работа.

Това е първият му сезон във Висшата лига, Суонси го взе през лятото от Барнзи за 5,5 милиона лири (с натрупванията, сумата за трансфера бе около 3,7 милиона). Неизвестен и без натоварване някой да очаква нещо особено от него.

Лондончанинът има във визитката си 13 мача за Мейдънхед Юнайтед в пета дивизия, 1 за Лутън в същата лига, 9 за Уелинг пак там, преди най-накрая да заиграе в Уикъмб, който е част от Футболната лига (2014-2015 г.).

Следващата година идва ъпгрейд - отива в Барнзи в Чемпиъншип, а сега е в елита със Суонси.

Неговите голове донесоха 2:1 над Кристъл Палас, 2:1 над Саутхемптън и 2:0 над Лестър - с други думи, решаващи са и може да спасят отбора в края на сезона.

Алфи е головата надежда на Англия, след като освен Кейн, всички останали са... безнадеждни.

Е, възможно е Гарет Саутгейт да причисли към атака Деле Али и да забрави за всякакви други варианти с хора, които основно седят по анцуг в събота следобед и търкат пейките.

Наскоро Алфи, който няма намерение да става нападател на 23 години, въпреки че очевидно е по-близо до гола от половината скъпи атакуващи надежди на Англия, даде и първото си интервю.

"Навремето имах топка, подписана от Клаудио Раниери и играчите на Челси, бях им голям фен - каза рижавият симпатяга. - Но кучето я сдъвка и я изхвърлих, много ме беше яд. Джон Тери е моят любимец, затова и аз играя с номер 26."

Та самотната фигура на единствения английски голмайстор е колорит, земно момче и ... доста способен пред гола.

Не се изненадвайте, ако скоро е и национал на Англия. Но в отбрана. И там нещата за Саутгейт не са розови, а още в средата на първия си сезон това момче показва, че изобщо не е за подценяване.

И в защита, и в атака.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията