Базел е пример и добра поличба за Лудогорец

Швйцарският клуб си е построил доминация у дома, стабилна политика в трансферите и статут

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 13 Сеп 2016
0
1025
Стоян Георгиев

Швейцарците пропуснаха групите на Шампионската лига миналия сезон, елиминирани изненадващо от Макаби Тел Авив, но играха осминафинал в Лига Европа. Преди това в пет поредни издания бяха в групите на мегатурнира.

И така са си построили статут на фактор в надпреварата, а и в европейския футбол като цяло.

Лудогорец трябва да внимава за ранен гол, защото Базел от първата минута тръгва в атака на свой терена.

В 7 кръга от първенството тимът има пълен актив от 21 точки, вкарал е 24 гола - по над 3 на двубой. Цели 11 от тях са преди почивката, като само в една от срещите си Базел не е откривал резултата през първото полувреме.

Думбиа има пет гола, по три са вкарали Янко и Делгадо, а внимание и за дългокосия исландец Биркир Бярнасон, помним го от Евро 2016. Привлеченият от Мьолде норвежки талант Мохамед Елиунуси (22 г.) често играе ролята на жокер, като влиза зад нападателя от скамейката и променя играта.

Но Лудогорец няма от какво да се притеснява. Важната работа е свършена, оттук нататък идват мачовете на славата и удоволствието.

Букмейкърите очакват Базел да спечели довечера с коефициенти около 1,70 за домакините. Ремито е оценено на 3,90, а успех на Лудогорец отива над границата от 5.

Но бъдете сигурни - Разград няма да се прибере и да брани вратата в глуха защита. Може би дори е отлична препоръка да се търси гол за гостите, независимо от крайния изход.

Все някога това попадение на "Сант Якоб Парк" ще падне... Ставките за това гостите да вкарат, варират около 1,60, а за това и двата отбора да реализират - към 1,80.

В залозите за краен победител в групата, естествено отново българският тим е на опашката - 1:34 да е първи, 1:9 да се класира като един от първите два отбора...

Е, вероятно букмейкърите имат своите основания. Дали обаче на Лудогорец му пука? Тимът взе 4 точки при миналото си участие, ще опита да направи поне толкова и сега.

Без да е смазан от напрежението за резултати на всяка цена.

А това е много удобна изходна позиция, не мислите ли?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията