Той обичаше Роки и научи Дармщад да не се предава

Историята на запалянкото Джони Хаймес, на когото един немски клуб кръсти стадиона си

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 11 Сеп 2016
0
9146
darmstadt98.de

90-ата минута.

Резервата Сандро Сиригу се озова на точното място, запази спокойствие и прати трибуните в рая - 1:0!

Да спечелиш дербито в последните секунди...

Най-великото усещане за играч, треньор, клуб и неговите запалянковци. Дармщад знае това чувство, защото втора година поред в Бундеслигата показва непримиримост, която вече се добавя като задължителна характеристика към клуба.

Дармщад... Не сте чували за тях? И за техния стадион, който при триумфа с 1:0 над Айнтрахт в събота се казваше за първи път "Стадион Джонатан Хаймес"?

Е, сега ще разберете - и ще останете изумени от тази история за битка, за живот, за тотален отказ да се предадеш. Сиригу вкара и показа към небето, а на ръката му синееше една гривна. Целият отбор игра с такива...

Историята е за едно момче, което на 14 години научи, че има тумор в мозъка. Джони Хаймес не знаеше как да реагира, та той бе само на 14, по дяволите? Но трябваше бързо да порасне и да събере съпротивителните сили и позитивната енергия, за да опита да се бори.

И го направи. Той бе шампион на областта по тенис на корт в неговата възраст, както и огромен талант във футбола, трениращ в любимия си отбор - Дармщад 98. Отваряме скоба - това не е някой от модерните нови отбори, създаден през 1998-а. Не - 1898-а, дами и господа. 118 години история!

Та Джони се вдъхнови от героя си Роки, който никога не се предаваше. Но боксьорът, когото Силвестър Сталоун претвори на екрана, не се наложи да се бори с рака...

Четири пъти болестта удряше отново, въпреки операциите и терапиите, които бяха донякъде успешни. На 18 Джони имаше проблеми с гръбнака, а на 20 се наложи да седне в количка. Зарече се, че няма да е задълго.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията