Алонсо: Съжалявам само, че не спечелих титлата с Ливърпул

Испанският майстор и на 35 години продължава да е лидер в един от грандовете на Европа

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 03 Сеп 2016
0
1736

Но през март 2008-а нещата се промениха...

Спорно е дали всичко започна с факта, че Алонсо пропусна реванша с Интер в Шампионската лига в Милано, за да е до съпругата му, която чакаше дете всеки момент. Мнозина твърдят така, особено след като Бенитес не отиде на погребението на татко си две години по-рано, за да е с Ливърпул на Световното клубно първенство.

В края на сезона нещата бяха сложни между треньор и играч.

"Рафа дойде при мен и ми каза директно - имаме нужда от пари за играчи, твоето име е първо в списъка за продажба. Казах - ОК, няма проблем. Аз съм професионалист, разбирам.

Ювентус и Арсенал се интересуваха, но клубовете не се разбраха. Бях готов да напусна, след като това бе желанието на мениджъра. Но не стана. Година по-късно, след онзи голям сезон, в който изпуснахме титлата, аз отидох при Бенитес: Виж, миналата година ти искаше да си ходя, сега го искам аз. Стигнахме до споразумение, въпреки че и Рафа, и клубът, вече искаха да остана.

Бях изненадан и разочарован предишното лято. Бях щастлив в Ливърпул. Хората ми се радваха, вървях по улицата и те надуваха клаксоните на колите си, поздравяваха ме. Това, разбира се, нямаше значение за Рафа. И не би трябвало - той бе мениджърът, имаше си неговия начин да прави нещата."

Да напусне Ливърпул в посока Реал Мадрид се оказва най-трудната стъпка в живота му. "Но бе ново предизвикателство... Съжалявам, че не спечелих титлата с Ливърпул... Исках да знам какво е усещането, да видя отново града такъв, какъвто го видях след финала в Истанбул... Боли ме, защото знам, че там хората искат тази титла повече от всичко на света."

Какво е общото между четиримата големи треньори, с които е работил?

Бенитес - Моуриньо - Гуардиола - Анчелоти?

"Най-опростено казано - те са лидери. Знаят как да премахнат напрежението от играчите си."

Алонсо днес е на 35 години. Какви са плановете му?

"Това са последните ми години. И затова искам успехи повече от всякога. Искам да играя добър футбол, да съм продуктивен, а отборът да спечели всичко. Не гледам назад. Гледам напред, имаме цели, а и искам да запазя нивото си. Обвързан съм с Байерн до 2017-а, искам отново да спечеля Бундеслигата.

Искам и купата. И Шампионската лига, с трети клуб. Всичко! И след това мога да се откажа."

Източник: Guardian

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията