Романтичната нощ, в която Берлускони се влюби в Гулит

"Той е като балерина и агресор едновременно. Трябва да го вземем още тази вечер!"

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 23 Авг 2016
0
6444

На Берлускони не му е забавно, но и не прави трагедии. Милан току-що е загубил от Тотнъм в мач за трето място и той остава в ложите на "Камп ноу" само, за да не обиди домакините от Барселона.

Предстои финалът на предсезонния турнир "Жоан Гампер" за 1986-а, а президентът на Милан мисли единствено за едно - как да подсили отбора, преди да е започнал сезона.

С него в ложите остава и Адриано Галиани, дясната му ръка. Между тях седи Ариедо Брайда, агент, който движи футболните сделки на Берлускони. Тримата се почерпват с чаша вино в ложата и чакат началото на мача.

Барселона срещу ПСВ Айндховен.

Каталунците са абсолютен фаворит с голмайстора на Мондиал 86 Гари Линекер в състава, с шотландеца Стив Арчибалд, с русия магьосник Бернд Шустер и испанския лидер Рамон Калдере.

Но хората от Барса, любезни с италианските си гости, им доверяват: Търси се още един мошен мотор на този отбор, някой между Шустер и Линекер, който да дава динамика на играта.

И, изглежда, този човек е намерен... Хвърляйте поглед на номер 8 от ПСВ Айндховен, намигат на Берлускони, който не обръща много внимание. Неговите проблеми са си на Милан, не на Барса...

Тогава започва играта. След 20-ина минути Силвио не откъсва очи от терена. От номер осем.

Рууд Гулит с огромните му плитки, с невероятната му физика, направо лети по игрището. Навсякъде е.

След първото полувреме президентът на Милан се навежда към Брайда и Галиани: "Този е нашият човек. Трябва да го вземем на всяка цена. Действаме тази вечер, без много-много приказки, няма нужда всички да разбират... Взимаме го!".

Берлускони е изумен. Той е влюбен, за първи път в живота си - не в жена.

"Босът бе впечатлен, меко казано. Каза за него: "Вижте го, той е като газела, като балерина и агресор едновременно. Съчетание от елегантност и свръхсила", разказва Брайда години по-късно.

Гулит тогава вече е на 23 години и не е непознато име за Европа. Три пъти е шампион в Холандия с Харлеем (на втора дивизия, влиза в елита), Фейенорд и току-що - с ПСВ.

Преговорите започват още в съблекалнята. Гулит обаче не иска и да чуе, той се чувства добре в родината си...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията