За Григор Димитров и Еди Орела

Какъв е смисълът да ходиш на олимпиада, ако не усещаш духа и не си част от него?

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 07 Авг 2016
0
4023
Стоян Георгиев

За 20-ина часа около Григор Димитров се завихриха две теми, които оставиха далеч встрани от общественото внимание факта, че се разходи по корта за около 60-ина минути и записа загуба от Марин Чилич на игрите в Рио.

Поражението не бе нито неочаквано, нито драматично. Но виж нещата около него станаха такива и не е лошо да се позамислим върху тях като фактология, а и като реакция.

Първи Тихомир Иванов, който е представителят ни в скока на височина, написа шеговит коментар под снимка на Григор в instagram. На нея Димитров се бе качил в петте кръга, красящи олимпийското село.

"Поне да поздравяваше съотборниците си нямаше да е лошо, а не да ни подминаваш", написа Иванов като коментар, добавяйки и закачлив емотикон. Да се разбере, че не го приема много навътре, но явно си е факт.

Под този коментар стотици обидени, докачени и троснати фенове на Гришо наричат лекоатлета ни "турист" и "провокатор". Ами нормално, защо се занимава със звездата на България?

Пардон - не на България, а на световния тенис, да сме точни.

Защото ние Григор у нас го виждаме на пресконференция веднъж в годината, миналата година дори не дойде и да играе на турнира в София, чиято организация реално се провали откъм публика точно, защото него го нямаше. Да не говорим за отбора на "Дейвис Къп" и т.н.

Да не издребняваме, знаем, че животът на една тенис звезда е натоварен и тежък, програмата наситена и т.н. - всичко това е ясно и ние дружно съчувстваме на Григор в тежките му времена като професионален тенисист.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията