Първите пет точки в плана на Моуриньо

Погба е най-ключовата, тя ще докаже мощ на терена и извън него

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 19 Юли 2016
0
980
GETTY IMAGES

Жозе Моуриньо не би поел работата, ако не иска само титла и нищо друго.

Неговата стратегия винаги досега е била насочена към успех "веднага и днес", от първата година, от първия удар по топката. Плановете му за Манчестър Юнайтед вероятно едва ли могат да се съберат в 5 точки, но ето първите пет, които изглеждат приоритетни в тях.

Пол Погба

Трансферна цел №1 за Юнайтед, както и вероятно сделка номер едно на лятото. Ще струва над 100 милиона долара със сигурност. Ударът от привличането би бил двоен - първо на терена, където отборът ще е много по-силен с французина в сърцето на полузащитата. И второ - и накарал всички да настръхнат от мощта на Юнайтед на пазара, защото би означавал, че за клуба няма невъзможен трансфер и непостижима цел.

Смяна на стила

Предпазливите действия на Юнайтед миналия сезон ядосваха феновете - първите полувремена на "Олд Трафорд" бяха толкова скучни, че на хората им се доспиваше.

Липса на атаки, на положения, на вълнение. Моуриньо е цар на подхода "да бием на всяка цена", но знае, че трябва да вдигне трибуните, да ги накара да запеят и да са на негова страна от първия ден. Трябва нова динамика, този стадион отново трябва да всява страх.

Промяна в главите на играчите

Майстор на психологията, Жозе успява да сплоти много здраво отборите си. Ще има нужда да го направи и тук, защото Юнайтед миналия сезон изглеждаше леко разфокусиран и не достатъчно солиден.

Доста от играчите са обезверени, имат съмнения дали са достатъчно добри да са в Юнайтед. Това е работа на Моуриньо.

Не загърбвай младите

Моуриньо си беше подготвил листче с изявление за това как налага млади играчи навсякъде, където е работил. И го прочете на представянето му в Юнайтед.

Да, но в повечето случаи той пуска момчета, които вече са получили дебют преди това, или пък изтъква младоци в мачове, които са без значение.

Маркъс Рашфорд не трябва да бъде задържан, а пуснат да се развива във Висшата лига, а не на тренировъчното игрище. Връщането му на позиция на чирак, който чака шанс, ще е грешка.

Тимъти Фосу-Менса също е такъв играч, както и новият Ерик Байли.

Проблемът "Руни"

Наистина е проблем. Моуриньо го смята за най-важния играч в тима, капитан и лидер. Но го приема за чист нападател, а не за халф. Е - при Златан, Марсиал, Рашфорд и Лингард, къде е мястото на Уейн?

Номер 10 е икона за клуба, където счупи всички рекорди. И феновете го гледат като емблема на Юнайтед.

Но едновременното решение за добро на отбора и на Руни може да е сложно.

Източник: ESPN

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията