Дани Алвеш: Всички ме критикуват, но имам огромни топки

"Преди славата бях по-щастлив", признава футболистът.

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 15 Март 2016
0
3486
GETTY IMAGES

Неговата философия пасва отлично на Барселона, а той си изгради подобен ореол още в Севиля. Тогавашният му наставник Хоакин Капарос не му даваше да преминава централната линия, докато не разбра, че той е по-добър в половината на съперника.

"Футболът е защита-атака, защита-атака ... или атака-защита, атака-защита. Футболът няма граници, няма правила. Капарос менеше позицията ми, докато не се убеди, че се справям и в двете фази."

"Ако правим същото, както всички останали, ще сме същите като тях. Аз не искам да бъде просто още един играч. Тогава Барселона ме взе, а когато такъв отбор набелязва някого, знае качествата му и неговите слаби страни. Но всичко опира и до самия отбор. Ако Клаудио Браво е вратарят с най-малко допуснати голове, това е и донякъде заради нашата работа. Също така Меси има 5 Златни топки, а аз пет пъти съм в идеалния отбор и се шегувам, че винаги когато ме изберат там, той печели."

"Критиките те карат да размишляваш. Без да се защитаваш добре, без да атакуваш добре, без да си в състояние да направиш приличен пробив... Кой ще те търпи 9 години? Напишете списък с играчите, преминали през клуба, и колко дълго са се задържали.

Играчите идват и си отиват. Това не означава, че те са лоши; те са зверове, но в Барселона това не е достатъчно - да бъдеш звяр. С всички тези дефекти, които ми приписват, аз съм чужденецът на второ място по най-много мачове в историята на Барселона. Само Лео е пред мен. Щом това е така, не мисля, че имам само негативни характеристики. Трябва да притежавам и нещо положително. Но хората не говорят за това. Знам, че болшинството не ме харесват, но..."

"Е, може би не чак болшинството, но огромен брой, определено не ме харесват. Но аз съм готов. Слава? Всеки е готов да чуе хубави неща. Но да чуят лоши? Аз съм винаги под микроскоп. Но те забравят, че под него се виждат и добри страни. Затова топките ми са толкова големи."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията