Дани Алвеш: Всички ме критикуват, но имам огромни топки

"Преди славата бях по-щастлив", признава футболистът.

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 15 Март 2016
0
3494
GETTY IMAGES

Бразилецът преговаряше с други отбори и валяха обвинения, че не го е грижа, че е егоист и непрофесионалист. Малцина се бореха той да остане. С изключение на тези, които знаят най-добре какво представлява - неговият мениджър и съотборниците му. "Би било трудно да се намери друг като него", заяви Меси.

На пресконференцията преди финала за Копа дел Рей той буквално се сбогува с клуба, но две седмици по-късно Барселона поднови договора му. Сякаш напук на самите себе си, отговорните фактори при каталунците решиха да го задържат. Въпреки съмненията, въпреки обвиненията...

"Ако трябва да избирам кой е най-скъпият ми медал, бих казал, че това е златото от миналата година, защото имаше толкова много съмнения: дали съм приключил с футбола, дали Барселона трябва да се отърве от мен. Не бих казал, че това ме обиждаше, но със сигурност ме дразнеше, защото обичам професията си и живея за футбола, за моя отбор и съотборниците ми. Ако мислех само за себе си, щях да съм безполезен."

Има нещо в тези реакции на футболиста. Алвеш може да ви се струва несериозен, но той не е такъв. Или пък да се прави на луд, но такъв не е също. Не винаги поема отговорността, но е съотборник на съотборниците в най-чистия му вид. Фокусът понякога е съсредоточен върху неговите недостатъци, но никой не може да му отрече, че е роден победител, а футболът му е от ясен по-ясен.

"Какво значи защита? Да не дриблираш или да не се включваш? По дяволите! Футболът щеше да е отегчителен. Ако се защитаваш, не атакуваш и обратното? Какъв е този футбол? За да печелиш, трябва да вкараш повече от съперника, а победителят не е отборът, който се е защитавал по-добре. Ако се браниш добре, а не вкарваш, е безсмислено."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията