Къри отново блести за Голдън Стейт

Шампионите вече на пет победи от постижение на Хюстън Рокетс

Sportinglife
Sportinglife 20:35 ч., 13 Ное 2015
0
818
Getty Images

Лидерът на шампиона в НБА Голдън Стейт Уориръс – Стеф Къри изигра поредния си блестящ мач от началото на този сезон. В двубоя срещу Минесота Тимбърулвс Къри отбеляза 46 точки и бе с основен принос за успеха на своя тим със 129:116.

Това бе 10-та поредна победа за шампионите от старта на сезона и те са вече само на пет от подобряване на постижението от 15 поредни победи на Хюстън Рокетс от 1993 г.

Голдън Стейт обаче са четвъртият шампион, който започва сезона с толкова силна серия. Преди него същото правят Бостън Селтикс на два пъти – през 1957 и 1964 г. и Чикаго Булс през 1996 г.

46-те точки на Къри пък са второто му най-добро постижение през този сезон. В началото на месеца той се отчете с 53 точки, реализирани срещу Ню Орлиънс.Тогава баскетболистът на Голдън Стейн Уориърс спечели и наградата за играч на седмицата в Западната конференция.

Къри е и сред номинираните от авторитетното издание „Спортс Илюстрейтед” за Спортист на годината заедно с футболните суперзвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията