Себастиен Льоб ще стартира в рали „Дакар”

Французинът става част от звездния тим на Peugeot

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 29 Сеп 2015
0
2129

Най-успешният рали пилот Себастиен Льоб ще участва догодина в маратонското рали „Дакар” и ще е част от звездния тим на Peugeot, в който влизат още Карлос Сайнц, Стефан Петерханзел и Сирил Депре.

Себ има девет световни титли в ралитата, спечели легендарната планинска надпревара „Пайкс Пийк” преди две години с рекорд на трасето, а този уикенд имаше важен принос за спечелването на титлата при конструкторите от Citroen в WTCC.

За да се подготви за рали „Дакар” Себ ще участва в едноседмичното рали „Мароко”, което стартира в събота и където ще кара версията на 2008DKR от тази година.

Негов съотборник в Мароко ще е Карлос Сайнц, който обаче ще стартира с новия вариант на 2008DKR, предназначен за „Дакар 2016”.

"Рали „Дакар” е едно от най-големите предизвикателства за всеки пилот – заяви Льоб.

- Състезанието е доста по-различно от всичко, в което съм участвал, ралито е дълго – почти две седмици и трябва да съм достатъчно издръжлив, за да се справя с автомобила и маратонските етапи".

Рали „Дакар” през януари продължава 13 дни и ще е на територията на Аржентина и Боливия.

Себ ще дебютира в крос кънтри ралитата този уикенд, а французинът вече има зад гърба си един тест с 2008DKR по-рано тази година.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията