Смелостта на Алегри спаси Юве

След тежкия старт в Серия А, „бианконерите“ възкръснаха в Европа

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 16 Сеп 2015
0
868
Getty Images

Шампионската лига стартира и Ювентус показа защо игра на финал в предишното издание на турнира. „Старата госпожа“ най-после си спомни за традиционните си козове – дисциплина, организация и себераздаване.

След трудното начало в Серия А мнозина побързаха да отпишат „бианконерите“ срещу Манчестър Сити – убедителен водач без погрешна стъпка във Висшата лига.

Същата стара история – Сити е евронеудачник

Борусия (М) се върна в турнира след 13 670 дни и пак падна с 0:3

Въпреки вълната от критики и нарастващото напрежение, „бяло-черните“ изпълниха съвършено всичко, което Масимилиано Алегри поиска от тях преди мача и постигнаха първа победа за сезона.

Мнозина очакваха Алегри да се завърне към схемата 3-5-2, за да осигури повече подкрепа на защитниците пред Буфон. Вместо това Ювентус изненадващо заложи на 4-3-3.

Това е доста амбициозна схема за гостуване на пряк конкурент в Шампионската лига. Торинци обаче запазиха необходимия баланс, като нападателите се връщаха доста назад и помагаха в средата на терена.

Атакуващите футболисти на „Старата госпожа“ показаха огромен хъс и влязоха в огромен брой единоборства. Само Стефано Стураро записа на сметката си повече опити да отнеме топката, отколкото Хуан Куадрадо, Алваро Мората и Марио Манджукич.

„Бианконерите“ направиха всичко възможно, за да не предоставят на съперника свободни пространства, а Джанлуиджи Буфон за пореден път показа, че продължава да е вратар от световна класа дори и на 37 години.

„Гражданите“ бяха принудени да разиграват продължително в средата на терена, тъй като не успяваха да нахлуят в противниковата половина достатъчно бързо и остро. Комбинациите на манчестърци бяха твърде предсказуеми, а звездите им не се чувстваха никак комфортно срещу компактно подредения съперник.

Домакините все пак имаха положения, но не успяха да се възползват, което накара много от анализаторите да смятат, че Сити страда от тежък психологически проблем на континенталната сцена.

Играчите на Ювентус всъщност не изразходваха кой знае колко енергия. „Небесносините“ просто не успяха да наложат достатъчно високо темпо, за да затруднят „Старата госпожа“ и да упражнят сериозен натиск върху отбраната на гостите, която допусна 4 гола в първите 3 кръга в Серия А.

Източник: ESPN

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията