Край на сагата – Де Хеа още 4 години в „Юнайтед“

Луис ван Гаал ще пусне вратаря титуляр срещу Ливърпул утре

Sportinglife
Sportinglife 16:45 ч., 11 Сеп 2015
0
668

Сагата с Давид де Хеа приключи. След като трансферът за 29 милиона лири в Реал пропадна в последната секунда, вратарят предпочете да се врече във вярност на „Олд Трафорд“ с нов четиригодишен договор.

„Контрактът е подписан и в него има опция за продължаване с още един сезон“, пише в официалното съобщение на Манчестър Юнайтед.

Мениджърът Жорже Мендеш пристигна на тренировъчната база в Карингтън, за да финализира договора. Срещна се с треньора Луис ван Гаал и представители на ръководството.

„Радвам се, че започвам нова страница в моята кариера в Юнайтед – каза Де Хеа. - Винаги съм се наслаждавал да бъда редом с толкова прекрасни съотборници и фенове. Манчестър Юнайтед е велик клуб, а „Олд Трафорд“ е отлична арена да се развивам. Искам да забравя трудното лято и да се концентрирам върху играта ми.“

„Очаквам, че Давид ще е водеща фигура в Юнайтед много години напред – рече Ван Гаал. - Той е един от най-добрите вратари в света. Благодарение на него се класирахме в Шампионската лига миналия сезон. Малко вратари са толкова силни на 24 години.“

Две години поред Де Хеа бе избиран за играч №1 на Манчестър Юнайтед. Но след отказа да поднови изтичащи през юни договор остана извън групата във всички досегашни мачове.

Завръщането му ще е срещу Ливърпул утре вечер в голямата битка за Британия. С подписването на новия договор Де Хеа очевидно затваря страницата Реал (Мадрид) в живота си.

Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске предупреди вратаря, че няма да го вземе на Евро 2016, ако не пази постоянно през сезона. А това вече може да стане само в Манчестър Юнайтед.

Сагата Де Хеа

2014 година – Манчестър Юнайтед предлага нов договор на вратаря

19 май 2015 година – Де Хеа става футболист №1 на Юнайтед за сезона

22 май – Луис ван Гаал казва на последната си пресконференция, че не очаква Де Хеа да подипше с Реал и че ще остане в Юнайтед.

13 юли – Ван Гаал включва вратаря в групата за американското турне.

24 юли – След като пропусна първите две контроли заради контузии, Де Хеа игра за Юнайтед при 3:1 срещу Барселона в Санта Клара.

29 юли – Де Хеа е сменен на почивката при загубата с 0:2 от Пари Сен Жермен в Чикаго. „Ситуацията около него е неприемлива и вероятно ще отиде в Реал“, каза Ван Гаал.

8 август – Де Хеа е оставен извън групата в първия мач за сезона срещу Тотнъм, спечелен с 1:0. Ван Гаал обяснява, че не е фокусиран върху тренировките заради интереса от Реал.

13 август – Ван Гаал обяснява, че Де Хеа е казал на треньора на вратарите Франк Хьок, че не е пожелал да играе срещу Тотнъм. Мениджърът отсича – няма да играе до края на трансферния прозорец.

31 август – Юнайтед се съглясава да продаде Де Хеа за 29 милиона лири на Реал, а костариканският вратар Кейлор Навас трябва да дойде в замяна. Сделката пропадан в последния миг заради неполучен документ.

1 септември – Юнайтед и Реал започват да се обвиняват взаимно за проваления трансфер.

8 септември – Де Хеа изиграв първи официален мач за сезона – победата на Испания с 1:0 над Македония.

10 септемри – Мениджърът му Жорже Мендеш и членове на семейството отиват в Манчестър, за да дискутират нов договор.

11 септември – Юнайтед обявява нов договор за 4 години с Де Хеа с опция да бъде продължен с още едва.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията