Принцът на Рим се готви за последна битка

По-лесно ще изместят Колизеума от сърцата на римляните, отколкото Франческо

Sportinglife
Sportinglife 20:00 ч., 21 Авг 2015
0
5627

Някои играчи са помнени с добро от феновете дори, след като напуснат клуба.

Други се величаят с геройски прякори, веят ги на знамена или им лепват звучното легенди.

Има и трета категория - такива като Франческо Тоти, които се превръщат в скала, върху която клубът гради своята идентичност.

Това е историята на футболна романтика и вълнение, несравнимо с нищо друго.

Няма по-велик миг за феновете от този, в който местно хлапе от школата дебютира в първия тим.

Тези играчи често не постигат своята собствена история. Остават си едни от многото, дебютирали и после потърсили щастие другаде.

Минаха 22 години откакто Тоти облече за първи път фланелката на Рома в първия тим. Беше едно хлапе, пълно с надежди и мечти.

На 16 години той дебютира срещу Бреша, на 28 март 1993 г. Дори най-големите оптимисти от Южната трибуна на "Олимпико" не са си представяли, че този нападател ще е толкова добър и след две десетилетия отново ще носи екипа.

Няма никакво съмнение, че Франческо е най-великият играч в историята на Рома.

И единственото тъжно петно в тези редове е, че това вероятно ще е последният му сезон. Той подписа нов договор до юни 2016-а, без да уточнява какви са плановете му.

Отдавна се знаеше, че този ден ще дойде. Но това не прави нещата по-лесно смилаеми за феновете. Всеки, който се зове тифозо на Рома, ще ви каже - по-лесно е да изтръгнете Колизеума, Форума и Вълчицата на Рим от сърцето му, отколкото да му кажете, че Тоти се отказва.

Освен неговата удивителна по продължителност кариера, впечатляващи са и качествата му. Той е един от най-добрите играчи в историята на италианския футбол. С 243 гола в Серия А, при условие, че никога не е бил чист нападател, Франческо е много повече от голаджия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията