Матей проговори за националния отбор

И Константин Папазов се заема с връщането на суперзвездата

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 21 Авг 2015
0
2020
Getty Images

По-малко от седмица след като националният отбор започна подготовка за европейското първенство, бившата звезда Матей Казийски наруши мълчанието си и даде интервю за Dnevnik.bg.

„От една страна, да не играя за националния отбор ми липсва. Но от друга, минаха няколко години и посвикнах да бъда встрани и да гледам мачовете по телевизията. 

В прав текст

С клубните си отбори винаги съм постигал високи резултати - спечелил съм различни купи, различни първенства. За съжаление, с националния отбор никога не успях да го направя.

За мен беше жертва на нещо, което доста държах да направя. С клубните си отбори винаги съм постигал високи резултати - спечелил съм различни купи, различни първенства. За съжаление, с националния отбор никога не успях да го направя. Имахме много добри класирания, но добро класиране не е като да спечелиш нещо.

За мен това винаги е било огромна цел и мечта. Отказвайте се от националния отбор, очевидно се отказах и от тази си мечта. Когато всички тези неща станаха, принципите ми не ми позволиха да продължа. Имаше много неща, с които бях несъгласен. Затова взех това решение”, коментира Матей Казийски пред Дневник.

„Не съм спечелил нищо. За мен от цялата тази история имаше само негативи. Отказах се от нещо, което беше една от моите мечти във волейбола. Не мога да кажа, че съм доволен от това как се развиха нещата, но просто нямаше как да се развият по друг начин. Не можех да продължа повече. Още когато взех решението, бях наясно какви ще са последствията, така че не е нещо изненадващо.

Доколкото знам, нещата в българската федерация и в националния отбор не са се променили с нищо. Вдигна се много шум, имаше лъч светлина, много хора ме подкрепиха - особено от феновете, за което съм им благодарен. Много хора разбраха за неправилното управление в много сфери в България, но в този случай във волейбола.

В прав текст

Идеята ми беше да се акцентира върху проблемите в българския спорт, защото нещата вървят на зле с всяка изминала година.

Разбраха, че седя зад изразяване на една позиция, която не отразява само мен самия, а и всички играчи, които се състезават в момента и тези, които ще играят след нас.

Идеята ми беше да се акцентира върху проблемите в българския спорт, защото нещата вървят на зле с всяка изминала година. За съжаление, реален ефект нямаше с изключение на това, че много хора се събудиха и казаха: "Да, там нещо не става, ама то пък в цяла България нещо не става, така че какво толкова странно има"”, анализира още Матей.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията