Мюлер е новият Швайнщайгер

Байерн се нуждае от лицето на своя клуб

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 17 Авг 2015
0
587
Getty Images

Томас Мюлер обича микрофона. След победа на Байерн отива пред сектора с най-върлите фенове, за да ги разпее.

Качва се дори на оградата, за да може да ги докосне. И те него.

Мюлер е голмайсторът. Рожбата на клуба. Голямата звезда. А от този сезон е лицето на Байерн.

Вместо Бастиян Швайнщайгер, който подобно на нападателя бе от дете на прочутата мюнхенска „Зебенер щрасе”, но сега отиде в Манчестър Юнайтед.

Днес Мюлер е трети капитан на Байерн след Филип Лам и Мануел Нойер. Само на 25 години е спечелил почти всичко във футбола.

Липсва му единствено званието европейски шампион, за да се нареди на стената на славата до Франц Бекенбауер, Герд Мюлер и Ули Хьонес. Може да го постигне още следващото лято във Франция.

На национално ниво пред Томас са само рекордите. Прекалено е млад, за да бъде наричан изхабен. Показа го и на старта на Бундеслигата срещу Хамбургер, когато вкара два гола за 5:0.

Най-доброто с марката Мюлер тепърва предстои.

Благодарение на него Байерн може да спечели още много трофеи и затова клубът не иска да чуе за раздяла. Дори за 100 милиона евро, предлагани от Манчестър Юнайтед.

Освен това Мюлер е едва вторият останал баварец в състава заедно с Лам, който обаче скоро ще направи 32.

Защитникът дори вече каза кога ще е краят на кариерата му – след три години.

Независимо от Швайнщайгер сега е идеалният момент Мюлер да седне на пиедестала на „футболния господ”, както обичат да пеят феновете на Байерн.

Няма нищо по-лесно любовта към Бастиян да се прехвърли към Томас. Байерн се нуждае от символи, които да характеризират Мюнхен. За да не може да се говори за многото испанци и за загубена идентичност.

Планът на Байерн е ясен. Лам прекратавя кариерата си – влиза в управлението. Швайнщайгер казва „Дотук” – става лицето на Байерн по света.

След десетина години до него се нарежда Томас Мюлер.

Историите, че 25-годишният нападател е влязъл в конфликт с Пеп Гуардиола се превърнаха в негов плюс. Мюлер има самочувствие и си знае цената. Без да се надценява.

Едва ли Гуардиола е виждал в кариерата си толкова отдадени на родния клуб футболисти.

В Англия продължават да наливат масло в огъня, твърдейки, че Мюлер иска на всяка цена да бъде със своя голям приятел Швайнщайгер и треньора, който го откри – Луис ван Гаал.

Но милионите на Юнайтед не привличат Байерн. Затова Карл-Хайнц Румениге каза, че Мюлер е просто непродаваем. На никаква цена.

Той е новият „Футболен господ” на Мюнхен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията