Байерн и всички останали

Волфсбург удари една плесница на шампионите, но едва ли ще ги срази в първенството

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 14 Авг 2015
0
2069
Getty Images

3 тима, които ще се представят по-добре, отколкото през 2014/15

ХОФЕНХАЙМ

Клубът проведе образцова трансферна кампания. Хофенхайм получи 40 млн. евро от Ливърпул за Роберто Фирмино и изкушението да се опита да привлече Алешандре Пато или Джердан Шакири беше огромно.

Вместо тях обаче бяха взети далеч по-перспективни футболисти като една от звездите на приключилото неотдавна европейско първенство до 21 г. – Павел Кадержабек, Джонатан Шмит (най-доброто от масовата разпродажба във Фрайбург) и споменатия вече Фабиан Шер, опитния Кевин Курани и младия централен нападател Марко Ут от Хееренвеен.

Разходи: 16,6 млн. евро. Приходи: 57,05 млн. Баланс: +40,45 млн. Така работят в „селския“ клуб.

ВЕРДЕР

В предсезонната подготовка „Бременските музиканти“ се представиха ударно: 10 победи от 11 мача, в това число над Валенсия, Уест Хем и Севиля и 1 равенство при голова разлика 49-6.

Украинският треньор Виктор Скрипник взе в представителния тим възпитаниците на клубната академия Макс Егещайн, Флориан Грилич и Лука Цандер и планира да ги хвърли в боя.

Основната цел на специалиста ще бъде да научи своите да контролират по-добре топката и да накара съперниците да се притесняват от срещите си с Вердер.

БОРУСИЯ Д

Просто защото е невъзможно дортмундци да се представят по-зле, отколкото в последното първенство

3 тима, които ще се представят по-зле, отколкото през 2014/15

БОРУСИЯ М

„Жребците“ сигурно ще се постараят да направят нещо запомнящо се в Шампионската лига и ще трябва внимателно да дозират усилията си.

Казано по друг начин, Борусия М ще трябва да пести усилия на вътрешната сцена. За водещите клубове това отдавна се е превърнало в начин на живот, но Гладбах за първи път ще съществува в режим „сряда-събота“.

Напускането на Макс Крузе и изтеклият наем на Кристоф Крамер допълнително ще затруднят работата на треньора Лусиен Фавър.

При това ключова роля в центъра на защитата има 35-годишният Мартин Щранцъл, а другите играчи, на които се разчита в тази зона, са страдащият от хронични болежки Алваро Домингес и сменящият постовете като носни кърпи Тони Янчке.

Всичко това кара Фавър да търси нови съчетания и да залага на младоци като Андреас Кристенсен (под наем от Челси) и Марвин Шулц.

АЙНТРАХТ

Франкфуртци допуснаха 62 гола през 2014/15 и на тима ще му бъде изключително трудно да се избави от наследството на Томас Шааф.

Освен другото, клубът продаде Кевин Трап на ПСЖ и пусна Феликс Видвалд във Вердер и в един момент на практика остана без вратари.

Наложи се спешно да се затваря тази пробойна с привличането на Лукас Градецки от Брьондби и Хайнц Линдер от Аустрия.

Равносметката е неутешителна – Айнтрахт смени един от най-добрите вратари в Германия и надеждния му дубльор с двама пълни анонимници.

ХАНОВЕР

Проблемите в клуба започнаха да се трупат още преди старта на първенството. В началото на август спортният директор Дирк Дуфнер хвърли оставка.

Мениджърът заяви, че е изпълнил поставените пред него задачи и че е време да смени обстановката.

Възможно е този ход да е свързан с неуспешната работа на привлечения от Дуфнер треньор Тайфун Коркут, който бе сменен от Михаел Фронцек.

Треньорите, които със сигурност ще бъдат уволнени

БРУНО ЛАБАДИЯ (ХАМБУРГЕР)

Ръководството на „динозаврите“ упорито отказва да проведе необходимата на клуба революция и предпочита да залага на второкласен треньор, като се надява на късмета му.

Проблемът е, че късметът на Лабадия би трябвало да се е изчерпал преди три месеца в Карлсруе.

А на Хамбургер за излизане от блатото му трябва не късметлийски треньор, а радикална промяна.

Такава Бруно Лабадия не може да предложи, защото никога не е бил истински майстор в занаята.

Ще бъде дълбоко символично, ако Лабадия бъде уволнен в средата на септември – точно година след напускането на Мирко Сломка по същата причина.

Макар че, ако се съди по случилото се за Купата на Германия, треньорската рокада ще стане факт още по-рано.

АРМИН ФЕ

Напоследък специалистът почна да се мести често-често от клуб в клуб и позагуби репутацията си на добър вълшебник, превръщат аутсайдери в участници в евротурнирите.

По всичко личи, че и във Франкфурт Фе няма да се задържи дълго. Букмейкърите го обявиха за фаворит №1 за уволнение с коефициент 6,5/1

АНДРЕ БРАЙТЕНРАЙТЕР

Треньорът дебютант, който завърши миналия сезон на последно място внезапно получи работа в клуб с амбиции за участие в Шампионската лига.

Брайтенрайтер ще се спаси само ако Шалке започне да сипе искри на терена.

При това, дори нещата да се развият именно по този оптимистичен сценарий, заслугата на Брайтенрайтер ще е доста спорно.

Просто „Миньорите“ се подсилиха доста солидно и е крайно време да покажат съдържателен футбол.

МИХАЕЛ ФРОНЦЕК

Той оглави Хановер, който (меко казано) не е клуб с блестящи перспективи за развитие.

Най-вероятно тимът ще трябва да се бори за оцеляване, а президентът Мартин Кинд е развил непоносимост към подобни ситуации.

Нищо чудно Фронцек да бъде изритан още след първата серия безлични загуби.

Източник: Sports.ru

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията