Хамилтън с девети полпозишън за 2015

Това е пета спечелена квалификация за Люис в Унгария

Sportinglife
Sportinglife 20:00 ч., 25 Юли 2015
0
439
GETTY IMAGES

Люис Хамилтън спечели девети полпозишън от десет квалификации този сезон във Формула 1, след като доминира на „Хунгароринг” днес в битката за разпределение на позициите на старта за Гран при на Унгария.

Хамилтън победи с 0,575 секунди съотборника си в Mercedes Нико Розберг и контролира напълно хода на решителната трета част на квалификацията. Нико се опита да два пъти, но така и не успя да застраши лидерството на Хамилтън.

Това е пета спечелена квалификация за Люис в Унгария и №47 в кариерата му във Формула 1.

Битката за №1 сред преследвачите на световните шампиони спечели Себастиан Фетел, който дели втора редица с Дениъл Рикардо – представянето на пилотите на Red Bull е приятната изненада този уикенд, тъй като Даниил Квят се пребори за седмата позиция на старта.

Топ 6 допълниха двамата финландци Кими Райконен и Валтери Ботас, а място в челната десетка намериха още Фелипе Маса, Макс Верстапен и Ромен Грожан.

Пилотите на McLaren записаха поредна драматична квалификация – Дженсън Бътън отпадна в първата част, а Фернандо Алонсо се класира за втората, но спря в първата си обиколка заради повреда.

Класиране в квалификацията за Гран при на Унгария:
1. Люис Хамилтън, Mercedes 1.22,020 мин.
2. Нико Розберг, Mercedes +0,575 сек
3. Себастиан Фетел, Ferrari +0,719
4. Дениъл Рикардо, Red Bull +0,754
5. Кими Райконен, Ferrari +1 сек
6. Валтери Ботас, Williams +1,202
7. Даниил Квят, Red Bull +1,312
8. Фелипе Маса, Williams +1,517
9. Макс Верстапен, Toro Rosso +1,659
10. Ромен Грожан, Lotus +2,161
11. Нико Хюлкенберг, Force India 1.23,869 мин
12. Карлос Сайнц, Toro Rosso 1.23,869
13. Серхио Перес, Force India 1.24,461
14. Пастор Малдонадо, Lotus 1.24,609
15. Фернандо Алонсо, McLaren без време
16. Дженсън Бътън, McLaren 1.24,739
17. Маркус Ериксон, Sauber 1.24,843
18. Фелипе Наср, Sauber 1.24,997
19. Роберто Мерси, Manor 1.27,416
20. Уил Стивънс, Manor 1.27,949

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията