Най-добрите и най-лошите трансфери на Манчестър Юнайтед

Много качество, но и достатъчно разочарования

Sportinglife
Sportinglife 14:55 ч., 29 Юни 2015
0
2771
GETTY IMAGES

Манчестър Юнайтед без съмнение е най-успешният отбор във Висшата лига с 13 титли за 23 години.

Много играчи от академията допринесоха за възхода на "дяволите", но също така бяха направени и някои отлични трансфери.

Най-лошите трансфери на Манчестър Юнайтед

Масимо Таиби

Давид Белион

Донг Фангжу

Радамел Фалкао

Бебе

Хуан Себастиан Верон

Клеберсон

Ерик Джемба Джемба

Вилиам Прюние

Диего Форлан

Не всички инвестиции обаче си заслужаваха.

Sportsmail изготви списък с десетте най-добри и десетте най-лоши сделки на "Олд Трафорд".

Най-добрите трансфери:

Ерик Кантона

Може би най-добрата сделка на Юнайтед. Французинът се превърна в легенда на клуба и неслучайно е наричан Крал Ерик. Той пристигна в клуба през декември 1992 г. от Лийдс срещу 1.2 млн. паунда.

Кристиано Роналдо

Когато сър Алекс плати 12 млн. лири за младия португалец Кристиано, никой не предполагаше докъде ще достигне кариерата му. Той бе продаден на Реал за 80 млн. Не е зле, нали?

Едвин ван дер Сар

Фърги имаше затруднения да намери заместник на Петер Шмайхел и много се пробваха да наследят великия датчанин, но Ван дер Сар бе привлечен на 34 години от Фулъм и свърши чудесна работа.

Рой Кийн

Юнайтед счупи трансферния рекорд на Острова през 1993 г., когато плати 3.75 млн. паунда на Форест за коравия ирландец. И той оправда напълно надеждите.

Дуайт Йорк

Йорк бе липсващото парче от пъзела при "червените дяволи". Той смени "Вила парк" с "Олд Трафорд", за да постигне върхове в отбора на сър Алекс. Той формира телепатична връзка с Анди Коул и двамата късаха противниковите мрежи.

Оле Гунар Солскяр

Беше известен като суперрезерва, а головете му, след като се появи в игра от пейката понякога бяха безценни. Никога няма да се забрави и попадението му на финала в Шампионската лига през 1999 г. на "Камп Ноу" срещу Байерн Мюнхен. Оле Гунар бе взет от Мьолде за 1.6 млн. паунда. Той отбеляза солидните 107 гола за Манчестър Юнайтед.

Неманя Видич

Направи своя дебют в края на януари, след което се превърна в балканска скала в отбраната на отбора. Сърбинът дойде за 7 млн. от Спартак Москва и се превърна в любимец на феновете.

Уейн Рууни

Рууни бе привлечен за сериозните 25.6 млн. паунда от Евертън, но парите си заслужаваха. Уаза вече е голмайстор №1 в историята на клуба.

Давид де Хеа

Колебливите му първи седмици с нищо не подсказваха, че той ще се превърне в една от най-значимите фигури в състава на Манчестър Юнайтед. Понякога буквално спира дъха на зрителите със своите спасявания. Той бе с основен принос за това Юнайтед да се завърне в Шампионската лига от следващия сезон. Няма нищо случайно в това, че Реал Мадрид иска отчаяно да го види в състава си.

Карлош Кейрош

Не отбеляза нито един гол и не донесе нито една победа, защото не е футболист, но португалецът допринесе за спечелването на Шампионската лига през 2008 г. Затова заслужава да е в този списък.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията