Вечният град чака своя мач

Рома и Лацио се борят за Шампионска лига

Sportinglife
Sportinglife 11:35 ч., 23 Май 2015
0
566
Getty Images

Едно от най-горещите дербита в целия футбол е в понеделник от 19 часа. Край колизеума ще ври и кипи, защото идва двубоят Лацио срещу Рома.

Този път той е от огромно значение.

Теоритично и двата отбора могат да се класират в Шампионската лига като втори и трети, но Наполи дебне в засада. Затова загуба на точки може да се окаже проблематична и за „вълци”, и за „орли”.

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Сампдория – Лацио 2 и под 2,5 (0:1)

Каляри – Палермо под 2,5 (0:1)

Торино – Киево под 2,5 (2:0)

Рома – Удинезе 1 и над 2,5 (2:1)

Фиорентина – Парма 1 и над 2,5 (3:0)

Наполи – Чезена 1 и над 2,5 (3:2)

През сезона Рома се превърна в царя на ремито, но вече пет кръга тимът не е правил Х. В класирането „вълците” водят с една точка пред Лацио и с четири пред Наполи.

Победа за „червения” римски отбор ще означава сигурно директно класиране в Шампионската лига. А и двата римски гранда могат да се зарадват при победа на Ювентус над Наполи в съботната вечер. Тогава дори могат да си стиснат ръцете с един Х. Но забравете за договорки между Рома и Лацио.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в понеделник от 19 ч по Би Ти Ви Екшън

Ювентус – Наполи

„Старата госпожа” отдавна узакони титлата си, но показва, че на никого не дава подаръци. Наполи се бори с Рома и Лацио за място в Шампионската лига.

Юве влиза в дербито и с еуфорията от спечелената купа на Италия за първи път от 20 години насам. От четири кръга в Серия А шампионът не е губил и нито веднъж на свой терен.

Рафа Бенитес си тръгва като треньор на Наполи след края на един противоречив сезон, особено след отпадането от Днипро в полуфинала на Лига Европа.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по Би Ти Ви Екшън

Дженоа – Интер

Домакините се борят със зъби и нокти да влязат в зона „Лига Европа”. Изоставането им е с две точки от Фиорентина. Интер има само теоритичен шанс.

От осем мача Дженоа не е правил реми, а от пет опита не е падал на свой терен. Интер пък няма Х от четири гостувания.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч Ринг

Емполи – Сампдория

Сампдория има още шанс за Лига Европа, но трябва спешно да победи. Емполи играе само за честта си. От четири кръга домакините не са правили реми.

А Сампдория е един от отборите, победил през сезона Ювентус.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 13,30 ч по Би Ти Ви Екшън

Чезена – Каляри

Това ще е мач на сълзите, защото и двата отбора изпаднаха от Серия А. Чезена не е бил от 11 мача, от пет домакинства няма победа. Домакините имат само три домакинства със „суха мрежа”, а гостите само две гостувания без допуснат гол.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Киево – Аталанта

Двата отбора са спокойни за участието и в следващия сезон в елита. Киево от седем мача не е губил мач, а Аталанта не е губил от пет гостувания.

Домакините само в четири мача са вкарали два или повече гола у дома.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Палермо – Фиорентина

Фиорентина се бори за мястото си в Лига Европа и всяко поражение може да е фатално. От осем двубоя „виолетовите” нямат реми.

Ивайло Чочев пропуска двубоя заради наказание. А Палермо е в златната среда и не играе за нищо.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч по Би Ти Ви Екшън

Парма – Верона

Парма ще завърши като последен сезона и вече се стяга за Серия Б. От четири мача домакините нямат победа, но са непобедени на своя земя от четири домакинства. Верона е на 12-о място и няма повече цели през сезона.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Удинезе – Сасуоло

Дуел между съседи в класирането от долната половина на таблицата. Домакините не са правили реми от пет кръга, както и от четири домакинства.

Сасуоло пък не е завършвал наравно от шест двубоя като гост.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 по Ринг

Милан – Торино

Исторически едно голямо дерби, което загуби блясъка си най-вече заради кошмарната форма на Милан. Мач между 10-ия и 9-ия в класирането не може да възбуди сериозен интерес.

Милан няма реми от пет кръга, а само седем път през сезона запази мрежата си суха. Десет пъти това се случи на Торино, който след силна серия не успя да влезе в битката за Лига Европа.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията